Krämig baconsås med smak av senap och dragon

Krämig baconsås med smak av senap och dragon 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ett recept på en krämig baconsås med smak av senap och dragon. Jätteenkelt att laga och du har egentligen hela rätten klar på under 30 minuter.
Serveras gärna med shiratakinudlar, men även sjögräsnudlar eller stekt strimlad vitkål funkar bra.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Krämig baconsås med smak av senap och dragon

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 240 g Bacon
 2 Gula lökar
 2 Vitlöksklyftor
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 2 msk Dijonsenap
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 msk Torkad dragon
 Smör till stekning
Till servering

Gör så här:

1

Strimla baconet och hacka lök och vitlök.
Bryn på det hela i lite smör i en stor stekpanna.

2

Slå på alla övriga ingredienser och låt allt koka ihop.
Låt såsen reducera ner till rätt konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

3

Skölj av nudlarna och låt de rinna av.
Blanda ner tillsammans med såsen och låt de puttra några minuter så de drar åt sig smaken.
Servera direkt!

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 240 g Bacon
 2 Gula lökar
 2 Vitlöksklyftor
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 2 msk Dijonsenap
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 msk Torkad dragon
 Smör till stekning
Till servering

Instruktioner

1

Strimla baconet och hacka lök och vitlök.
Bryn på det hela i lite smör i en stor stekpanna.

2

Slå på alla övriga ingredienser och låt allt koka ihop.
Låt såsen reducera ner till rätt konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

3

Skölj av nudlarna och låt de rinna av.
Blanda ner tillsammans med såsen och låt de puttra några minuter så de drar åt sig smaken.
Servera direkt!

Krämig baconsås med smak av senap och dragon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *