Krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilikaPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

När grillsäsongen är igång så älskar jag enkla men goda och smakrika sallader att ha till istället för den hederliga potatissalladen som man alltid haft innan.

Det här är en krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika som jag hittade på när jag skulle grilla lite kycklinglårfilé.

Det blev en supergod sallad som jag absolut kommer laga flera gånger i sommar.

Absolut godast blir det om du gör din egen majonnäs.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min

 300 g Blomkål
 60 g Färsk parmesan (riven)
 1 dl Majonnäs
 1 dl Turkisk/grekisk yoghurt
 4 st Soltorkade tomater i olja
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1/2 dl Rödlök (finhackad)
 1 msk Gräslök (hackad)
 1 msk Persilja (hackad)
 1 tsk Vitlök (finhackad)
 30 g Gurka (fintärnad)
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

1

Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs ,mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.

3

Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.

5

Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.

7

Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt en stund så att alla smaker får dra ur ordentligt.

9

Toppa med lite hackade örter och servera.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 300 g Blomkål
 60 g Färsk parmesan (riven)
 1 dl Majonnäs
 1 dl Turkisk/grekisk yoghurt
 4 st Soltorkade tomater i olja
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1/2 dl Rödlök (finhackad)
 1 msk Gräslök (hackad)
 1 msk Persilja (hackad)
 1 tsk Vitlök (finhackad)
 30 g Gurka (fintärnad)
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs ,mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.

3

Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.

5

Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.

7

Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt en stund så att alla smaker får dra ur ordentligt.

9

Toppa med lite hackade örter och servera.

Krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilikaPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *