Krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika

Av LCHF-arkivet  , , ,   

april 9, 2017

När grillsäsongen är igång så älskar jag enkla men goda och smakrika sallader att ha till istället för den hederliga potatissalladen som man alltid haft innan.

Det här är en krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika som jag hittade på när jag skulle grilla lite kycklinglårfilé.

Det blev en supergod sallad som jag absolut kommer laga flera gånger i sommar.

Absolut godast blir det om du gör din egen majonnäs.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

300 g Blomkål

60 g Färsk parmesan (riven)

1 dl Majonnäs

1 dl Turkisk/grekisk yoghurt

4 st Soltorkade tomater i olja

1 tsk Basilika (Torkad)

1/2 dl Rödlök (finhackad)

1 msk Gräslök (hackad)

1 msk Persilja (hackad)

1 tsk Vitlök (finhackad)

30 g Gurka (fintärnad)

1/2 tsk Örtsalt (Herbamare)

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs ,mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.

2Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.

3Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.

4Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt en stund så att alla smaker får dra ur ordentligt.

5Toppa med lite hackade örter och servera.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.