Krämig blomkålssalladPROVLAGAT 

Krämig blomkålssallad 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Många som äter LCHF saknar något alternativ till en helt vanlig potatissallad och det finns ju så mycket annat som är gott. Den här krämiga blomkålssalladen kommer du garanterat tycka om. Inte lika full av stärkelse som en potatissallad men ändå mättande.

En annan variant hittar du här: Falsk potatissallad

https://youtu.be/0lkGKezt8-w

Recept och bild: Delish

DelaSparaDelaBigOven

Krämig blomkålssallad 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

 600 g Blomkål
 3 st Ägg (hårdkokta och hackade)
 3/4 dl Majonnäs
 3/4 dl Grekisk yoghurt
 1/2 dl Saltgurka (hackad)
 1/2 dl Rödlök (finhackad)
 1 msk Rödvinsvinäger
 1 1/2 msk Saften från citron
 1 msk Fransk senap
 1 tsk Salt
 1/4 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1/2 dl Dill (färsk, hackad)
 1 tsk Paprikapulver
 1/2 dl Salladslök eller purjolök (tunt skivad)

1

Dela upp blomkålen i buketter och ångkoka/koka dem tills de är al dente (mjuka men med lite kärna). Ställ åt sidan och låt svalna lite.

3

Blanda ner majonnäs, yoghurt, rödlök, hackat ägg, saltgurka, salladslök, senap, citronsaft, salt och peppar tillsammans med blomkålen och rör om.

5

Smaka av och justera smakerna lite om det behövs. Tillsätt lite av dillen och blanda ihop. Täck med plast och ställ i kylen i 2 timmar.

7

Ta ut den och fördela paprikapulver, lite dill och lite salladslök över och servera.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 600 g Blomkål
 3 st Ägg (hårdkokta och hackade)
 3/4 dl Majonnäs
 3/4 dl Grekisk yoghurt
 1/2 dl Saltgurka (hackad)
 1/2 dl Rödlök (finhackad)
 1 msk Rödvinsvinäger
 1 1/2 msk Saften från citron
 1 msk Fransk senap
 1 tsk Salt
 1/4 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1/2 dl Dill (färsk, hackad)
 1 tsk Paprikapulver
 1/2 dl Salladslök eller purjolök (tunt skivad)

Instruktioner

1

Dela upp blomkålen i buketter och ångkoka/koka dem tills de är al dente (mjuka men med lite kärna). Ställ åt sidan och låt svalna lite.

3

Blanda ner majonnäs, yoghurt, rödlök, hackat ägg, saltgurka, salladslök, senap, citronsaft, salt och peppar tillsammans med blomkålen och rör om.

5

Smaka av och justera smakerna lite om det behövs. Tillsätt lite av dillen och blanda ihop. Täck med plast och ställ i kylen i 2 timmar.

7

Ta ut den och fördela paprikapulver, lite dill och lite salladslök över och servera.

Krämig blomkålssalladPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.