Krämig blomkålssallad
Sparat av:
1
st
Många som äter LCHF saknar något alternativ till en helt vanlig potatissallad och det finns ju så mycket annat som är gott. Den här krämiga blomkålssalladen kommer du garanterat tycka om. Inte lika full av stärkelse som en potatissallad men ändå mättande.
En annan variant hittar du här: Falsk potatissallad
Recept: Delish
Video
Sparat av:
1
st
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 g blomkål
- 3 st ägg (hårdkokta och hackade)
- 0,75 dl majonnäs
- 0,75 dl grekisk yoghurt
- 0,5 dl saltgurka (hackad)
- 0,5 dl rödlök (finhackad)
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1,5 msk pressad citron
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 0,25 tsk nymalen svartpeppar
- 0,5 dl färsk dill (hackad)
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 dl salladslök eller purjolök (tunt skivad)
Instruktioner
- Dela upp blomkålen i buketter och ångkoka/koka dem tills de är al dente (mjuka men med lite kärna). Ställ åt sidan och låt svalna lite.
- Smaka av och justera smakerna lite om det behövs. Tillsätt lite av dillen och blanda ihop. Täck med plast och ställ i kylen i 2 timmar.
- Ta ut den och fördela paprikapulver, lite dill och lite salladslök över och servera.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!