Krämig blomkålssallad

Av LCHF-arkivet  , ,   

november 21, 2016

Många som äter LCHF saknar något alternativ till en helt vanlig potatissallad och det finns ju så mycket annat som är gott. Den här krämiga blomkålssalladen kommer du garanterat tycka om. Inte lika full av stärkelse som en potatissallad men ändå mättande.

En annan variant hittar du här: Falsk potatissallad

https://youtu.be/0lkGKezt8-w

Recept och bild: Delish

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

600 g Blomkål

3 st Ägg (hårdkokta och hackade)

3/4 dl Majonnäs

3/4 dl Grekisk yoghurt

1/2 dl Saltgurka (hackad)

1/2 dl Rödlök (finhackad)

1 msk Rödvinsvinäger

1 1/2 msk Saften från citron

1 msk Fransk senap

1 tsk Salt

1/4 tsk Svartpeppar (nymalen)

1/2 dl Dill (färsk, hackad)

1 tsk Paprikapulver

1/2 dl Salladslök eller purjolök (tunt skivad)

Instruktioner

1Dela upp blomkålen i buketter och ångkoka/koka dem tills de är al dente (mjuka men med lite kärna). Ställ åt sidan och låt svalna lite.

2Blanda ner majonnäs, yoghurt, rödlök, hackat ägg, saltgurka, salladslök, senap, citronsaft, salt och peppar tillsammans med blomkålen och rör om.

3Smaka av och justera smakerna lite om det behövs. Tillsätt lite av dillen och blanda ihop. Täck med plast och ställ i kylen i 2 timmar.

4Ta ut den och fördela paprikapulver, lite dill och lite salladslök över och servera.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.