Krämig broccolisallad med bacon

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

3.6
(7)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Krämig broccolisallad med bacon

Beskrivning - Information

En krämig broccolisallad med bacon är helt perfekt att ha till det grillade på sommaren. Superlätt att laga och håller lätt ett par dagar med.
Du kan ju även ha den på sommarbuffén istället för en potatissallad.

Bild och recept: Peggy

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 250 g Broccoli
 1 Paket bacon
 2 deciliter Smetana
 1 dl Majonnäs
 2 msk Finstrimlad purjolök
 0,50 msk Balsamvinäger
 0,25 tsk Salt
 0,50 tsk Pressad citron
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

1

Skär broccolin i lagom stora bitar, som du själv önskar de.

2

Koka de i lättsaltat vatten i cirka 2-3 minuter. De ska fortfarande ha lite spänst kvar.
Spola i kallt vatten direkt efter.

3

Strimla och stek baconet knaprigt.

4

Blanda smetana, majonnäs, purjolök, vinäger, salt, peppar och pressad citron.

5

Tillsätt broccoli och bacon.

6

Smaka av och krydda lite till om det behövs.

7

Servera till en grillad köttbit eller varför inte lite grillad lax.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.6 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g Broccoli
 1 Paket bacon
 2 deciliter Smetana
 1 dl Majonnäs
 2 msk Finstrimlad purjolök
 0,50 msk Balsamvinäger
 0,25 tsk Salt
 0,50 tsk Pressad citron
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Skär broccolin i lagom stora bitar, som du själv önskar de.

2

Koka de i lättsaltat vatten i cirka 2-3 minuter. De ska fortfarande ha lite spänst kvar.
Spola i kallt vatten direkt efter.

3

Strimla och stek baconet knaprigt.

4

Blanda smetana, majonnäs, purjolök, vinäger, salt, peppar och pressad citron.

5

Tillsätt broccoli och bacon.

6

Smaka av och krydda lite till om det behövs.

7

Servera till en grillad köttbit eller varför inte lite grillad lax.

Krämig broccolisallad med bacon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *