Krämig Broccolisallad

SkapareKetolivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Krämig Broccolisallad

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 min

Ingredienser

 350 g färsk broccoli
 100 g finstrimlad vitkål
 2 små salladslökar eller 1/2 rödlök
 Finhackad gräslök
 150g äkta majonnäs
 50 g creme fraîche
 1 msk rödvinsvinäger
 Limesaft från 1/2 lime
 1/2 msk sukrin gold (kan skippas)
 Salt & Peppar
 Solrosfrön

Gör så här:

1

Blanda majonnäs, creme fraiche, rödvinsvinäger, sukrin gold, limesaften, salt och peppar i en bunke.

2

Skär broccolibuketter i mindre bitar och finstrimla vitkålen. (Du kan också skala stjälken på broccolin och använda i salladen, det blir jättegott - det gör du bäst med kniv.)

3

Skiva salladslöken eller rödlöken tunt och finhacka gräslöken.

4

Blanda grönsaker och örterna med dressingen.

5

Garnera med solrosfrön vid servering.

6

Serveringsförslag: Snitta och stek upp några Bratwurst som du serverar till för middag på 10 min.

7

Tips! Salladen går utmärkt att förvara ett par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).

Beskrivning - Information

Krämig broccolisallad är ett helt fantastiskt substitut till både potatissalladen och grönsalladen. Den är både god, mätande och väldigt tillfredställande. Allt man vill ha i ett tillbehör. Det bästa är att receptet i stort sett innehåller saker man alltid har hemma, så det är en enkel "go-to-rätt" i vardagen.
Salladen går utmärkt att förvara et par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).
Något som också är gott är att strö krispig bacon över salladen för en extra sälta och god smak.
Kolhydrater per portion: 8g

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration och recept.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 350 g färsk broccoli
 100 g finstrimlad vitkål
 2 små salladslökar eller 1/2 rödlök
 Finhackad gräslök
 150g äkta majonnäs
 50 g creme fraîche
 1 msk rödvinsvinäger
 Limesaft från 1/2 lime
 1/2 msk sukrin gold (kan skippas)
 Salt & Peppar
 Solrosfrön

Instruktioner

1

Blanda majonnäs, creme fraiche, rödvinsvinäger, sukrin gold, limesaften, salt och peppar i en bunke.

2

Skär broccolibuketter i mindre bitar och finstrimla vitkålen. (Du kan också skala stjälken på broccolin och använda i salladen, det blir jättegott - det gör du bäst med kniv.)

3

Skiva salladslöken eller rödlöken tunt och finhacka gräslöken.

4

Blanda grönsaker och örterna med dressingen.

5

Garnera med solrosfrön vid servering.

6

Serveringsförslag: Snitta och stek upp några Bratwurst som du serverar till för middag på 10 min.

7

Tips! Salladen går utmärkt att förvara ett par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).

Krämig Broccolisallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *