Utskriftsalternativ:

Krämig Broccolisallad

Mängd4 PortionerFörberedelse10 min

Krämig broccolisallad är ett helt fantastiskt substitut till både potatissalladen och grönsalladen. Den är både god, mätande och väldigt tillfredställande. Allt man vill ha i ett tillbehör. Det bästa är att receptet i stort sett innehåller saker man alltid har hemma, så det är en enkel "go-to-rätt" i vardagen.
Salladen går utmärkt att förvara et par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).
Något som också är gott är att strö krispig bacon över salladen för en extra sälta och god smak.
Kolhydrater per portion: 8g

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration och recept.

 350 g färsk broccoli
 100 g finstrimlad vitkål
 2 små salladslökar eller 1/2 rödlök
 Finhackad gräslök
 150g äkta majonnäs
 50 g creme fraîche
 1 msk rödvinsvinäger
 Limesaft från 1/2 lime
 1/2 msk sukrin gold (kan skippas)
 Salt & Peppar
 Solrosfrön
1

Blanda majonnäs, creme fraiche, rödvinsvinäger, sukrin gold, limesaften, salt och peppar i en bunke.

2

Skär broccolibuketter i mindre bitar och finstrimla vitkålen. (Du kan också skala stjälken på broccolin och använda i salladen, det blir jättegott - det gör du bäst med kniv.)

3

Skiva salladslöken eller rödlöken tunt och finhacka gräslöken.

4

Blanda grönsaker och örterna med dressingen.

5

Garnera med solrosfrön vid servering.

6

Serveringsförslag: Snitta och stek upp några Bratwurst som du serverar till för middag på 10 min.

7

Tips! Salladen går utmärkt att förvara ett par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).

Nutrition Facts

Portioner 4