Krämig dragonkyckling

Krämig dragonkyckling 1SkapareÅsa
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En enkel kycklinggratäng (går att förbereda det mesta innan - snabbt sen att laga till, endast 20 minuter i ugnen) gjord många gånger, nu lite korrigerad för att passa LCHF. Provade även att ersätta champinjonerna med kantareller, en strålande idé om man har tur i svampskogen. Vikt på färsk svamp som kantareller kan vara vanskligt att uppge, kanske bör man nämna vikten i stekt skick då(?), i sådana fall; 100 gram färdigstekt svamp blir lagom. (Tidigare inlägg på receptbloggen 'pot marigolds': Helgfin kycklinggratäng).

DelaTweetSparaDelaBigOven

Krämig dragonkyckling

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 tim

Ingredienser

 2 Kycklingfiléer
 200 g färska champinjoner eller kantareller
 2 st gula lökar
 2 dl Creme Fraiche
 0,5 dl Grädde 40%
 2 dl Riven ost
 1 msk torkad dragon
 0,5 msk Dijonsenap
 8 st Körsbärstomater
 2 msk ghee eller smör
 3 krm Salt
 1 krm malen vitpeppar

Gör så här:

1

Blanda crème fraîche, grädde, riven ost, dragon och senap. Halvera tomater. Skiva champinjoner eller skär kantareller i mindre bitar, hacka lök.

3

Skär kyckling i bitar, bryn i ghee/smör, salta, peppra och lägg i botten av ugnsform.

5

Stek svamp och lök i resten av fettet, salta, peppra och fördela över kycklingbitarna.

7

Lägg på de halverade tomaterna med snittsidan uppåt och häll på ostblandningen.Gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 Kycklingfiléer
 200 g färska champinjoner eller kantareller
 2 st gula lökar
 2 dl Creme Fraiche
 0,5 dl Grädde 40%
 2 dl Riven ost
 1 msk torkad dragon
 0,5 msk Dijonsenap
 8 st Körsbärstomater
 2 msk ghee eller smör
 3 krm Salt
 1 krm malen vitpeppar

Instruktioner

1

Blanda crème fraîche, grädde, riven ost, dragon och senap. Halvera tomater. Skiva champinjoner eller skär kantareller i mindre bitar, hacka lök.

3

Skär kyckling i bitar, bryn i ghee/smör, salta, peppra och lägg i botten av ugnsform.

5

Stek svamp och lök i resten av fettet, salta, peppra och fördela över kycklingbitarna.

7

Lägg på de halverade tomaterna med snittsidan uppåt och häll på ostblandningen.Gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter.

Krämig dragonkyckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *