Krämig kycklinggratäng med tomater och basilika

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.7
(3)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Krämig kycklinggratäng med tomater och basilika

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 1,50 Färdiggrillad kyckling
 1 Ask körsbärstomater
 1 Kruka färsk basilika
 4 deciliter Grädde
 4 deciliter Creme fraiche
 4 msk Dijonsenap
 4 Vitlöksklyftor
 3 deciliter Riven ost
 Salt och peppar

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Ta kycklingköttet från benen och lägg i en ugnsfast form.

3

Dela tomaterna i halvor och fördela över kycklingen.
Plocka basilikabladen och lägg de över allt.

4

Blanda ihop creme fraiche, grädde, senap, pressad vitlök och smaka av med salt & peppar.

5

Häll blandningen över kycklingen.
Strö över osten.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

Beskrivning - Information

Ganska så ofta så finns det färdiggrillad kyckling i butikerna till väldigt bra pris, men det kan vara lite tråkigt att äta bara som den är även om det är supergott att bara dra köttet av benen och doppa i en god tzatziki.
Men, det finns ju härliga maträtter man kan göra och denna krämiga kycklinggratäng med tomat och basilika är just en sådan.

Bild och recept: Sofie Marklund

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 Färdiggrillad kyckling
 1 Ask körsbärstomater
 1 Kruka färsk basilika
 4 deciliter Grädde
 4 deciliter Creme fraiche
 4 msk Dijonsenap
 4 Vitlöksklyftor
 3 deciliter Riven ost
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Ta kycklingköttet från benen och lägg i en ugnsfast form.

3

Dela tomaterna i halvor och fördela över kycklingen.
Plocka basilikabladen och lägg de över allt.

4

Blanda ihop creme fraiche, grädde, senap, pressad vitlök och smaka av med salt & peppar.

5

Häll blandningen över kycklingen.
Strö över osten.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

Krämig kycklinggratäng med tomater och basilika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *