Krämig pumpasoppa

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Krämig pumpasoppa

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 500 g pumpa, skalad och urkärnad
 40 g schalottenlök
 5 g vitlök (cirka 2 klyftor)
 5 dl vatten
 3 dl grädde
 Nymalen svartpeppar
 100 g smör

Gör så här:

1

Skär pumpan i bitar (3x3 cm). Skär ner lök och vitlök i mindre bitar.

2

Fräs grönsakerna i 1/3 av smöret tills det börjar bli lite mjukt.

3

Slå på vatten och hälften av örtsaltet. Låt sjuda i cirka 15 minuter tills det att pumpan är mjuk.

4

Häll i grädden och återstående smör och mixa med mixer eller stavmixer till en slät soppa.

5

Ställ på spisen igen och låt puttra några minuter till. Eventuellt behöver du späda ut soppan med lite mer vatten för att få rätt konsistens.

6

Smaka av med örtsalt och peppar.

7

Runda av med en liten skvätt nypressad citron för att få lite syra precis innan servering.

8

Servera med t ex en nybakad bagel.

Beskrivning - Information

På hösten finns det mängder av pumpor att köpa till bra priser. Då är det även helt perfekt att göra en enkel, men ack så god krämig pumpasoppa.
Testa dig fram med olika typer av pumpa för att hitta just din egen favorit. Själv använde jag i detta recept en sort som heter Black Forest.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g pumpa, skalad och urkärnad
 40 g schalottenlök
 5 g vitlök (cirka 2 klyftor)
 5 dl vatten
 3 dl grädde
 Nymalen svartpeppar
 100 g smör

Instruktioner

1

Skär pumpan i bitar (3x3 cm). Skär ner lök och vitlök i mindre bitar.

2

Fräs grönsakerna i 1/3 av smöret tills det börjar bli lite mjukt.

3

Slå på vatten och hälften av örtsaltet. Låt sjuda i cirka 15 minuter tills det att pumpan är mjuk.

4

Häll i grädden och återstående smör och mixa med mixer eller stavmixer till en slät soppa.

5

Ställ på spisen igen och låt puttra några minuter till. Eventuellt behöver du späda ut soppan med lite mer vatten för att få rätt konsistens.

6

Smaka av med örtsalt och peppar.

7

Runda av med en liten skvätt nypressad citron för att få lite syra precis innan servering.

8

Servera med t ex en nybakad bagel.

Krämig pumpasoppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *