Krämig pumpasoppa
Krämig pumpasoppa

Krämig pumpasoppa

Av LCHF-arkivet  , ,   

oktober 29, 2018

På hösten finns det mängder av pumpor att köpa till bra priser. Då är det även helt perfekt att göra en enkel, men ack så god krämig pumpasoppa.
Testa dig fram med olika typer av pumpa för att hitta just din egen favorit. Själv använde jag i detta recept en sort som heter Black Forest.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

500 g pumpa, skalad och urkärnad

40 g schalottenlök

5 g vitlök (cirka 2 klyftor)

5 dl vatten

3 dl grädde

2 tsk örtsalt (cirkamått)

Nymalen svartpeppar

100 g smör

Lite pressad citron (kan uteslutas)

Instruktioner

1Skär pumpan i bitar (3x3 cm). Skär ner lök och vitlök i mindre bitar.

2Fräs grönsakerna i 1/3 av smöret tills det börjar bli lite mjukt.

3Slå på vatten och hälften av örtsaltet. Låt sjuda i cirka 15 minuter tills det att pumpan är mjuk.

4Häll i grädden och återstående smör och mixa med mixer eller stavmixer till en slät soppa.

5Ställ på spisen igen och låt puttra några minuter till. Eventuellt behöver du späda ut soppan med lite mer vatten för att få rätt konsistens.

6Smaka av med örtsalt och peppar.

7Runda av med en liten skvätt nypressad citron för att få lite syra precis innan servering.

8Servera med t ex en nybakad bagel.

Receptinspiration: Ica

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.