Krämig pumpasoppaPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

På hösten finns det mängder av pumpor att köpa till bra priser. Då är det även helt perfekt att göra en enkel, men ack så god krämig pumpasoppa.
Testa dig fram med olika typer av pumpa för att hitta just din egen favorit. Själv använde jag i detta recept en sort som heter Black Forest.

DelaSparaDelaBigOven

Krämig pumpasoppa

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

 500 g pumpa, skalad och urkärnad
 40 g schalottenlök
 5 g vitlök (cirka 2 klyftor)
 5 dl vatten
 3 dl grädde
 Nymalen svartpeppar
 100 g smör
 Lite pressad citron (kan uteslutas)

1

Skär pumpan i bitar (3x3 cm). Skär ner lök och vitlök i mindre bitar.

2

Fräs grönsakerna i 1/3 av smöret tills det börjar bli lite mjukt.

3

Slå på vatten och hälften av örtsaltet. Låt sjuda i cirka 15 minuter tills det att pumpan är mjuk.

4

Häll i grädden och återstående smör och mixa med mixer eller stavmixer till en slät soppa.

5

Ställ på spisen igen och låt puttra några minuter till. Eventuellt behöver du späda ut soppan med lite mer vatten för att få rätt konsistens.

6

Smaka av med örtsalt och peppar.

7

Runda av med en liten skvätt nypressad citron för att få lite syra precis innan servering.

8

Servera med t ex en nybakad bagel.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 500 g pumpa, skalad och urkärnad
 40 g schalottenlök
 5 g vitlök (cirka 2 klyftor)
 5 dl vatten
 3 dl grädde
 Nymalen svartpeppar
 100 g smör
 Lite pressad citron (kan uteslutas)

Instruktioner

1

Skär pumpan i bitar (3x3 cm). Skär ner lök och vitlök i mindre bitar.

2

Fräs grönsakerna i 1/3 av smöret tills det börjar bli lite mjukt.

3

Slå på vatten och hälften av örtsaltet. Låt sjuda i cirka 15 minuter tills det att pumpan är mjuk.

4

Häll i grädden och återstående smör och mixa med mixer eller stavmixer till en slät soppa.

5

Ställ på spisen igen och låt puttra några minuter till. Eventuellt behöver du späda ut soppan med lite mer vatten för att få rätt konsistens.

6

Smaka av med örtsalt och peppar.

7

Runda av med en liten skvätt nypressad citron för att få lite syra precis innan servering.

8

Servera med t ex en nybakad bagel.

Krämig pumpasoppaPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *