Kreolsk kycklinggryta

Av LCHF-arkivet  ,   

januari 16, 2015

Det här är en kreolsk kycklinggryta som ursprungligen skall lagas med fläskfilé, så det går alldeles utmärkt att byta ut kycklingen med fläskfilé. Jag använde kycklinglårfilé av den anledningen att jag tycker det är mer mört och saftigt än filé, men det är ju en smaksak. Det går lika bra med vanlig bröstfilé. Själva grytan i sig är inte bara en riktigt matig gryta, utan det är även en väldigt smakrik gryta. Vill man göra den ännu mer LCHF-vänlig kan man hoppa över syltlöken, fast den gör väldigt lite i det stora hela. Servera med blomkålsris eller något annat tillbehör som du tycker är gott till grytor.

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

1000 g Kycklinglårfilé

200 g Chorizo

100 g Champinjoner

150 g Paprika (röd)

100 g Gul lök

3 st Vitlöksklyftor

3 dl Grädde 40%

2 msk köttfond (koncentrerad)

2 dl Creme Fraiche

2 dl Vatten

100 g Oliver (svarta)

100 g Syltlök

100 g Cornichoner

150 g Philadelphiaost (naturell)

1 msk Basilika (Torkad)

20 g Smör

2 msk Olivolja

Instruktioner

1Skär upp kycklingen i lagom stora bitar och bryn den i en stekpanna i smör och olja. Salta och peppra och lägg kycklingen i en gryta.

2Skär chorizon i slantar och champinjoner, lök, paprika i bitar.

3Fräs korv, champinjoner, lök och paprika i en stekpanna och pressa vitlöken över. Häll över i grytan med kycklingen.

4Slå på vatten, grädde, creme fraiche och tillsätt buljongen och basilikan.

5Koka upp och låt det hela puttra cirka 10 minuter.

6Blanda ner philadelphiaosten, oliver, cornichoner och syltlök. Låt puttra ytterligare 10 minuter.

7Smaka av med salt och svartpeppar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.