Krispiga broccoli och ostbiffarPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Dessa krispiga broccoli och ostbiffar är ett perfekt tillbehör som man kan ha till vad som helst egentligen, eller så äter man dem som de är tillsammans med en god vitlöksdipp. Annars funkar de kanon att göra som vegetariska hamburgare om man vill det.

Recept: Monika Österheim

DelaSparaDelaBigOven

Mängd3 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

 350 g Broccolibuketter
 1 dl Mandelmjöl
 1,5 msk Fiberhusk
 3 Ägg
 120 g Ost (riven)
 10 g Vitlök
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)
 3 msk Olivolja

1

Skär ner broccolibuketterna till lite mindre buketter. Skiva vitlöken.

3

Blanda ägg, mandelmjöl och fiberhusk i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla lite.

5

Bryn broccolin i oljan så att den får lite färg. Tillsätt vitlöken och låt den gå med en stund. Ta bort från värmen och låt svalna när broccolin mjuknat lite.

7

Kör broccolin och vitlöken i en matberedare så att det blir grovhackat. Det går bra att hacka för hand med.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och rör om ordentligt så det är välblandat. Smaka av så det är lagom salt.

11

Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma små biffar som du lägger ut på plåten. Cirka 10-15 stycken beroende på storlek. Blöta gärna händerna så blir det lättare att forma dem.

13

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda dem i cirka 15 minuter. Ta ut dem och vänd på dem och grädda ytterligare 15 minuter. De skall ha en fin gyllenbrun färg och vara lite krispiga när de är färdiga.

15

Ta ut och servera direkt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 350 g Broccolibuketter
 1 dl Mandelmjöl
 1,5 msk Fiberhusk
 3 Ägg
 120 g Ost (riven)
 10 g Vitlök
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)
 3 msk Olivolja

Instruktioner

1

Skär ner broccolibuketterna till lite mindre buketter. Skiva vitlöken.

3

Blanda ägg, mandelmjöl och fiberhusk i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla lite.

5

Bryn broccolin i oljan så att den får lite färg. Tillsätt vitlöken och låt den gå med en stund. Ta bort från värmen och låt svalna när broccolin mjuknat lite.

7

Kör broccolin och vitlöken i en matberedare så att det blir grovhackat. Det går bra att hacka för hand med.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och rör om ordentligt så det är välblandat. Smaka av så det är lagom salt.

11

Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma små biffar som du lägger ut på plåten. Cirka 10-15 stycken beroende på storlek. Blöta gärna händerna så blir det lättare att forma dem.

13

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda dem i cirka 15 minuter. Ta ut dem och vänd på dem och grädda ytterligare 15 minuter. De skall ha en fin gyllenbrun färg och vara lite krispiga när de är färdiga.

15

Ta ut och servera direkt.

Krispiga broccoli och ostbiffarPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *