Krispiga broccoli och ostbiffar

Av LCHF-arkivet  ,   

maj 13, 2016

Dessa krispiga broccoli och ostbiffar är ett perfekt tillbehör som man kan ha till vad som helst egentligen, eller så äter man dem som de är tillsammans med en god vitlöksdipp. Annars funkar de kanon att göra som vegetariska hamburgare om man vill det.

Recept: Monika Österheim

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

350 g Broccolibuketter

1 dl Mandelmjöl

1,5 msk Fiberhusk

3 Ägg

120 g Ost (riven)

10 g Vitlök

1 tsk Salt

1 krm Svartpeppar (Grovmalen)

3 msk Olivolja

Instruktioner

1Skär ner broccolibuketterna till lite mindre buketter. Skiva vitlöken.

2Blanda ägg, mandelmjöl och fiberhusk i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla lite.

3Bryn broccolin i oljan så att den får lite färg. Tillsätt vitlöken och låt den gå med en stund. Ta bort från värmen och låt svalna när broccolin mjuknat lite.

4Kör broccolin och vitlöken i en matberedare så att det blir grovhackat. Det går bra att hacka för hand med.

5Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och rör om ordentligt så det är välblandat. Smaka av så det är lagom salt.

6Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma små biffar som du lägger ut på plåten. Cirka 10-15 stycken beroende på storlek. Blöta gärna händerna så blir det lättare att forma dem.

7Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda dem i cirka 15 minuter. Ta ut dem och vänd på dem och grädda ytterligare 15 minuter. De skall ha en fin gyllenbrun färg och vara lite krispiga när de är färdiga.

8Ta ut och servera direkt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.