Kryddig köttfärssås med curry och kanel.

Kryddig köttfärssås med curry och kanel. 1SkapareSusanne Aronsohn
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En riktigt god och höstig köttfärsrätt som kan varieras med olika tillbehör om man vill eller njutas precis som den är.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner

Ingredienser

 1 st Gul lök
 300 g Spetskål
 1 msk Olivolja
 1,50 msk Köttfond
 1,50 tsk Curry
 1 tsk Kanel
 1 tsk Sambal oelek
 500 g Nötfärs
 1 dl Vispgrädde
 2,50 deciliter Vatten

Gör så här:

1

Skala och hacka löken.

2

Skär kålen i mindre bitar.

3

Fräs lök och kål i hälften av oljan tillsammans med fond och kryddor.

4

Lägg över allt i en kastrull.

5

Stek färsen i resten av oljan och lägg även detta i kastrullen med lök och kål.

6

Tillsätt grädde och vatten.

7

Låt allt småkoka i 5-10 minuter.

8

Krydda med salt och peppar efter smak.
Ev. kan det behövas mer av de övriga kryddorna också.

9

Servera som det är eller med valftitt tillbehör.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 st Gul lök
 300 g Spetskål
 1 msk Olivolja
 1,50 msk Köttfond
 1,50 tsk Curry
 1 tsk Kanel
 1 tsk Sambal oelek
 500 g Nötfärs
 1 dl Vispgrädde
 2,50 deciliter Vatten

Instruktioner

1

Skala och hacka löken.

2

Skär kålen i mindre bitar.

3

Fräs lök och kål i hälften av oljan tillsammans med fond och kryddor.

4

Lägg över allt i en kastrull.

5

Stek färsen i resten av oljan och lägg även detta i kastrullen med lök och kål.

6

Tillsätt grädde och vatten.

7

Låt allt småkoka i 5-10 minuter.

8

Krydda med salt och peppar efter smak.
Ev. kan det behövas mer av de övriga kryddorna också.

9

Servera som det är eller med valftitt tillbehör.

Kryddig köttfärssås med curry och kanel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *