Kryddig köttfärssås med curry och kanel.

 

SkapareSusanne AronsohnSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kryddig köttfärssås med curry och kanel.

Kategori

Mängd4 Portioner

Ingredienser

 1 st Gul lök
 300 g Spetskål
 1 msk Olivolja
 1,50 msk Köttfond
 1,50 tsk Curry
 1 tsk Kanel
 1 tsk Sambal oelek
 500 g Nötfärs
 1 dl Vispgrädde
 2,50 deciliter Vatten

Gör så här:

1

Skala och hacka löken.

2

Skär kålen i mindre bitar.

3

Fräs lök och kål i hälften av oljan tillsammans med fond och kryddor.

4

Lägg över allt i en kastrull.

5

Stek färsen i resten av oljan och lägg även detta i kastrullen med lök och kål.

6

Tillsätt grädde och vatten.

7

Låt allt småkoka i 5-10 minuter.

8

Krydda med salt och peppar efter smak.
Ev. kan det behövas mer av de övriga kryddorna också.

9

Servera som det är eller med valftitt tillbehör.

Beskrivning - Information

En riktigt god och höstig köttfärsrätt som kan varieras med olika tillbehör om man vill eller njutas precis som den är.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 1 st Gul lök
 300 g Spetskål
 1 msk Olivolja
 1,50 msk Köttfond
 1,50 tsk Curry
 1 tsk Kanel
 1 tsk Sambal oelek
 500 g Nötfärs
 1 dl Vispgrädde
 2,50 deciliter Vatten

Instruktioner

1

Skala och hacka löken.

2

Skär kålen i mindre bitar.

3

Fräs lök och kål i hälften av oljan tillsammans med fond och kryddor.

4

Lägg över allt i en kastrull.

5

Stek färsen i resten av oljan och lägg även detta i kastrullen med lök och kål.

6

Tillsätt grädde och vatten.

7

Låt allt småkoka i 5-10 minuter.

8

Krydda med salt och peppar efter smak.
Ev. kan det behövas mer av de övriga kryddorna också.

9

Servera som det är eller med valftitt tillbehör.

Kryddig köttfärssås med curry och kanel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *