Kryddig mejerifri kokosglass

Kryddig mejerifri kokosglass 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En god kryddig mejerifri kokosglass som passar dig som äter LCHF/paleo/keto.
Sen jag köpte min glassmaskin så har den verkligen fått jobba och jag har varit tvungen att testa mig fram rätt friskt för att se hur man kan få till goda glassar.
Jag vet ju även att det är många som gärna äter mejerifritt, och då var jag bara tvungen att testa en glass gjord på kokosmjölk som är väldigt smakfull med kryddor som t ex kanel, kardemumma, vanilj och lite muskot.

En väldigt spännande smakkombination som inte gick hem hos min fru, men hos våra gäster som var och hälsade på gav tummen upp.

Som med all glass så kan du göra det utan glassmaskin, men det blir SÅÅÅ mycket bättre om du har en glassmaskin.

Den glassmaskinen jag har numera är Wilfa ICM I15 (annonslänk för Kjell & Co) som kostar runt 2000:-. Det är ju en del pengar, men om du hellre gör egen glass på sommaren än att köpa sån som innehåller mest tillsatser och väldigt sällan några rena ingredienser, då är det mer än värt det.
Vi kommer inte köpa färdig glass den här sommaren iaf, utan det blir massor av hemgjord glass.

Jag använder mig av lite guarkärnmjöl i smeten och det är för att ge glassen lite viskositet och inte bilda så stora iskristaller, det ger en bättre konsistens helt enkelt. Det går att skippa om du vill, men jag rekommenderar att du har det i.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kryddig mejerifri kokosglass

Mängd6 Portioner
Förberedelse40 minTillagning45 minTotalt1 tim 25 min

Ingredienser

 90 g ÄggulaCirka 5 stycken
 60 g Nick's Use Like SugarCirka 1 dl (annan sötning går att använda)
 0,50 tsk Salt
 0,50 tsk Malen kanel
 0,50 tsk Malen kardemumma
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 krm Malen muskotnöt
 0,75 tsk GuarkärnmjölKan uteslutas, men ger bättre konsistens
Du behöver
 Elvisp/köksassistent med visp

Gör så här:

1

Blanda ihop guarkärnmjölet med sötningen.

2

Vispa äggulor och sötning tills det är riktigt fluffigt.

3

Koka upp övriga ingredienser och ställ åt sidan för att svalna lite.

4

Häll ner den något avsvalnade vätskan i äggvispet. Blanda ihop ordentligt.

5

Förbered ett iskallt vattenbad där du får plats med kastrull. Jag brukar tappa upp vatten i diskhon och lägga i ett par isklampar.

6

Häll tillbaka smeten i en kastrull.

Nu kommer ett väldigt kritiskt moment och det är att värma upp vätskan till 85 grader.
Detta gör man för att pastörisera äggen och även för att ge glassen en krämigare konsistens.
Här är det ett måste att ha en termometer.
Se till att röra om hela tiden, annars så blir det äggröra i botten.

7

När du nått 85 grader tar du omedelbart bort kastrullen från spisen och ställer ner den i vattenbadet, detta för att förhindra att den kommer fortsätta uppåt.
Rör om lite till och sila sedan av smeten för att få bort ev. klumpar och kryddkorn.
Kyl ner smeten ytterligare.

8

Ta fram din glassmaskin och gör klart glassen enligt användarmanualen för din glassmaskin.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 90 g ÄggulaCirka 5 stycken
 60 g Nick's Use Like SugarCirka 1 dl (annan sötning går att använda)
 0,50 tsk Salt
 0,50 tsk Malen kanel
 0,50 tsk Malen kardemumma
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 krm Malen muskotnöt
 0,75 tsk GuarkärnmjölKan uteslutas, men ger bättre konsistens
Du behöver
 Elvisp/köksassistent med visp

Instruktioner

1

Blanda ihop guarkärnmjölet med sötningen.

2

Vispa äggulor och sötning tills det är riktigt fluffigt.

3

Koka upp övriga ingredienser och ställ åt sidan för att svalna lite.

4

Häll ner den något avsvalnade vätskan i äggvispet. Blanda ihop ordentligt.

5

Förbered ett iskallt vattenbad där du får plats med kastrull. Jag brukar tappa upp vatten i diskhon och lägga i ett par isklampar.

6

Häll tillbaka smeten i en kastrull.

Nu kommer ett väldigt kritiskt moment och det är att värma upp vätskan till 85 grader.
Detta gör man för att pastörisera äggen och även för att ge glassen en krämigare konsistens.
Här är det ett måste att ha en termometer.
Se till att röra om hela tiden, annars så blir det äggröra i botten.

7

När du nått 85 grader tar du omedelbart bort kastrullen från spisen och ställer ner den i vattenbadet, detta för att förhindra att den kommer fortsätta uppåt.
Rör om lite till och sila sedan av smeten för att få bort ev. klumpar och kryddkorn.
Kyl ner smeten ytterligare.

8

Ta fram din glassmaskin och gör klart glassen enligt användarmanualen för din glassmaskin.

Kryddig mejerifri kokosglass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet