Kyckling ”Caprese”

Av LCHF-arkivet  ,   

januari 16, 2017

Kyckling "Caprese" är ett otroligt enkelt recept på kycklingfilé som du gör snabbt och sen låter det hela sköta sig själv i ugnen. Goda och rena smaker.

När du väljer pesto så kolla noga vad det är för innehåll i den. Jag upptäckte att de färdigköpta som finns innehöll otroligt mycket onödigt trams. Denna från Kung Markatta var dock ganska så ok tycker jag: Pesto Kung Markatta

Recept och bild: Twisted

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

3 st Kycklingfilé

1 st Tomat

120 g Mozzarella

1 1/4 dl Färsk parmesan (riven)

2 dl Grädde 40%

1/2 dl Färsk pesto

20 st Färsk basilika (blad)

1/2 tsk Salt

1/2 tsk Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.

3Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.

4Ta fram en ugnsfast form och häll grädden i botten. Fördela parmesanosten och peston över grädden.

5Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.

6Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.