Kyckling “Caprese”

Kyckling "Caprese" 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kyckling "Caprese" är ett otroligt enkelt recept på kycklingfilé som du gör snabbt och sen låter det hela sköta sig själv i ugnen. Goda och rena smaker.

När du väljer pesto så kolla noga vad det är för innehåll i den. Jag upptäckte att de färdigköpta som finns innehöll otroligt mycket onödigt trams. Denna från Kung Markatta var dock ganska så ok tycker jag: Pesto Kung Markatta

Recept och bild: Twisted

DelaSparaDelaBigOven

Kyckling "Caprese" 1

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

 3 st Kycklingfilé
 1 st Tomat
 120 g Mozzarella
 1 1/4 dl Färsk parmesan (riven)
 2 dl Grädde 40%
 1/2 dl Färsk pesto
 20 st Färsk basilika (blad)
 1/2 tsk Salt
 1/2 tsk Svartpeppar (nymalen)

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.

5

Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.

7

Ta fram en ugnsfast form och häll grädden i botten. Fördela parmesanosten och peston över grädden.

9

Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.

11

Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 st Kycklingfilé
 1 st Tomat
 120 g Mozzarella
 1 1/4 dl Färsk parmesan (riven)
 2 dl Grädde 40%
 1/2 dl Färsk pesto
 20 st Färsk basilika (blad)
 1/2 tsk Salt
 1/2 tsk Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.

5

Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.

7

Ta fram en ugnsfast form och häll grädden i botten. Fördela parmesanosten och peston över grädden.

9

Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.

11

Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.

Kyckling “Caprese”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.