Kyckling i citron- och dragonsås

Kyckling i citron- och dragonsås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Min fru undrade om vi inte skulle göra något av all dragon som hade skjutit i höjden i kryddlandet och nämnde samtidigt att det var evigheter sen hon åt kyckling i dragonsås.
Så, sagt och gjort, det fick bli en lite annorlunda take på det hela med lite uppfräschande smaker av citron dessutom.

Det blev en grymt god kyckling i citron- och dragonsås av det hela.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kyckling i citron- och dragonsås

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 600 g Kycklingfilé
 1 Gul lök
 3 Vitlöksklyftor
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 2 msk Koncentrerad kycklingfond
 1 dl Färsk hackad dragon
 2 msk Pressad citron
 Skalet från 1 citron
 Salt
 Nymalen svartpeppar
 Olivolja till stekning

Gör så här:

1

Skär kycklingen i bitar som du tycker bäst om, det går även att ha hela filéer om du hellre vill ha det.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn kycklingen i olja i en stekpanna med höga kanter.
Tillsätt den hackade löken och vitlöken och låt den mjukna lite.

4

Slå på grädde, smetana och kycklingfond.
Peppra lite.
Låt allt koka ihop och puttra cirka 10 minuter.

5

Tillsätt citronskal och dragon och låt puttra på svag värme tills såsen har lagom tjock konsistens.
Servera direkt med t ex blomkålsris eller bara en god sallad.

Kyckling i citron- och dragonsås

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 600 g Kycklingfilé
 1 Gul lök
 3 Vitlöksklyftor
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 2 msk Koncentrerad kycklingfond
 1 dl Färsk hackad dragon
 2 msk Pressad citron
 Skalet från 1 citron
 Salt
 Nymalen svartpeppar
 Olivolja till stekning

Instruktioner

1

Skär kycklingen i bitar som du tycker bäst om, det går även att ha hela filéer om du hellre vill ha det.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn kycklingen i olja i en stekpanna med höga kanter.
Tillsätt den hackade löken och vitlöken och låt den mjukna lite.

4

Slå på grädde, smetana och kycklingfond.
Peppra lite.
Låt allt koka ihop och puttra cirka 10 minuter.

5

Tillsätt citronskal och dragon och låt puttra på svag värme tills såsen har lagom tjock konsistens.
Servera direkt med t ex blomkålsris eller bara en god sallad.

Kyckling i citron- och dragonsås

Kyckling i citron- och dragonsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet