Kyckling i currysås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kyckling i currysås

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 700 g Kycklingfilé
 450 g Blandade grönsaker
 5 deciliter Grädde
 1 dl Crème fraiche
 2 msk Tamarisoja
 3 msk Curry
 2 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 Smör till stekning

Gör så här:

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar.

2

Bryn kycklingen i smöret i en stor stekpanna.

3

Slå på grädde, crème fraiche, kycklingfond och tamarisoja.
Tillsätt curryn.
Låt puttra i cirka 10 minuter.

4

Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra cirka 5-10 minuter tills dess att grönsakerna är klara.
Strö lite hackad koriander ovanpå och servera direkt.

Beskrivning - Information

Kyckling i currysås är nog en sådan rätt som väldigt många har ätit i sina dagar. Det är en klassisk rätt som säkert finns i åtskilliga olika varianter.
Själv så tycker jag att det är en rätt som är otroligt enkel att tillaga och något man kan göra lite snabbt när fantasin tryter.
Vilka grönsaker du använder kan du bestämma själv, jag använde mig av Garants ekologiska wokmix. (3,8 g kh/100 g)

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g Kycklingfilé
 450 g Blandade grönsaker
 5 deciliter Grädde
 1 dl Crème fraiche
 2 msk Tamarisoja
 3 msk Curry
 2 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar.

2

Bryn kycklingen i smöret i en stor stekpanna.

3

Slå på grädde, crème fraiche, kycklingfond och tamarisoja.
Tillsätt curryn.
Låt puttra i cirka 10 minuter.

4

Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra cirka 5-10 minuter tills dess att grönsakerna är klara.
Strö lite hackad koriander ovanpå och servera direkt.

Kyckling i currysås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *