
Beskrivning - Information
En asiatiskt inspirerad kycklinggryta med lite champinjoner och bambuskott.
Helt mejerifri och med låg mängd kolhydrater. En perfekt LCHF-rätt tycker jag.
Servera med shiratakinudlar eller sjögräsnudlar.
Receptet är för två stora portioner eller tre lite mindre.
Gillar man lite starkare mat så kan man ta dubbla mängden currypasta.
Ingredienser
Gör så här:
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Bryn den i kokosoljan.
Klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen så att allt får lite färg. Salta och peppra lite.
Slå på kokosgrädden och lägg i buljongen. Låt allt koka upp och låt det puttra fem minuter.
Ha i currypastan och bambuskotten. Blanda väl och låt puttra ytterligare några minuter.
Strimla paprikan fint och lägg i mot slutet och låt den koka med någon minut bara.
Smaka av med salt och peppar och pressa ner lite limesaft precis innan du serverar. OBS, får inte koka efter att du har haft i lime.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Bryn den i kokosoljan.
Klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen så att allt får lite färg. Salta och peppra lite.
Slå på kokosgrädden och lägg i buljongen. Låt allt koka upp och låt det puttra fem minuter.
Ha i currypastan och bambuskotten. Blanda väl och låt puttra ytterligare några minuter.
Strimla paprikan fint och lägg i mot slutet och låt den koka med någon minut bara.
Smaka av med salt och peppar och pressa ner lite limesaft precis innan du serverar. OBS, får inte koka efter att du har haft i lime.