Kyckling med champinjoner och bambuskott

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kyckling med champinjoner och bambuskott

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 400 g Kycklingfilé
 200 g Champinjoner (färska)
 50 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 tsk Currypasta (grön)
 50 g Paprika (röd)
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar (malen)
 140 g Bambuskott (strimlade)
 1/2 Lime

Gör så här:

1

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Bryn den i kokosoljan.

2

Klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen så att allt får lite färg. Salta och peppra lite.

3

Slå på kokosgrädden och lägg i buljongen. Låt allt koka upp och låt det puttra fem minuter.

4

Ha i currypastan och bambuskotten. Blanda väl och låt puttra ytterligare några minuter.

5

Strimla paprikan fint och lägg i mot slutet och låt den koka med någon minut bara.

6

Smaka av med salt och peppar och pressa ner lite limesaft precis innan du serverar. OBS, får inte koka efter att du har haft i lime.

Beskrivning - Information

En asiatiskt inspirerad kycklinggryta med lite champinjoner och bambuskott.

Helt mejerifri och med låg mängd kolhydrater. En perfekt LCHF-rätt tycker jag.

Servera med shiratakinudlar eller sjögräsnudlar.

Receptet är för två stora portioner eller tre lite mindre.

Gillar man lite starkare mat så kan man ta dubbla mängden currypasta.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Kycklingfilé
 200 g Champinjoner (färska)
 50 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 tsk Currypasta (grön)
 50 g Paprika (röd)
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar (malen)
 140 g Bambuskott (strimlade)
 1/2 Lime

Instruktioner

1

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Bryn den i kokosoljan.

2

Klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen så att allt får lite färg. Salta och peppra lite.

3

Slå på kokosgrädden och lägg i buljongen. Låt allt koka upp och låt det puttra fem minuter.

4

Ha i currypastan och bambuskotten. Blanda väl och låt puttra ytterligare några minuter.

5

Strimla paprikan fint och lägg i mot slutet och låt den koka med någon minut bara.

6

Smaka av med salt och peppar och pressa ner lite limesaft precis innan du serverar. OBS, får inte koka efter att du har haft i lime.

Kyckling med champinjoner och bambuskott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *