Kyckling med spenat och soltorkade tomater

Kyckling med spenat och soltorkade tomater 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ett enkelt och gott recept på kyckling med spenat och soltorkade tomater. Det tar inte alls lång tid att tillaga och passar perfekt om du äter LCHF/low carb.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kyckling med spenat och soltorkade tomater - lchf

Mängd46 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

 800 g kycklingfilé
 450 g frusen bladspenat
 4 klyftor vitlök
 100 g soltorkade tomater
 5 dl grädde
 1 msk kycklingfond
 Salt och peppar
 Smör till stekning

1

Skär upp kycklingen i önskade bitar. Bryn den i lite smör. Salta och peppra.

2

Pressa/riv/hacka ner vitlöken, tillsätt spenat och hackade tomater.

3

Slå på grädde och kycklingfond.

4

Koka upp och låt puttra under omröring tills rätt konsistens på såsen uppnåtts.

5

Smaka av och servera.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g kycklingfilé
 450 g frusen bladspenat
 4 klyftor vitlök
 100 g soltorkade tomater
 5 dl grädde
 1 msk kycklingfond
 Salt och peppar
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i önskade bitar. Bryn den i lite smör. Salta och peppra.

2

Pressa/riv/hacka ner vitlöken, tillsätt spenat och hackade tomater.

3

Slå på grädde och kycklingfond.

4

Koka upp och låt puttra under omröring tills rätt konsistens på såsen uppnåtts.

5

Smaka av och servera.

Kyckling med spenat och soltorkade tomater

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.