Kyckling med spenat och soltorkade tomaterPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Kyckling med spenat och soltorkade tomater - lchf

Ett enkelt och gott recept på kyckling med spenat och soltorkade tomater. Det tar inte alls lång tid att tillaga och passar perfekt om du äter LCHF/low carb.


Mängd46 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

 800 g kycklingfilé
 450 g frusen bladspenat
 4 klyftor vitlök
 100 g soltorkade tomater
 5 dl grädde
 1 msk kycklingfond
 Salt och peppar
 Smör till stekning

1

Skär upp kycklingen i önskade bitar. Bryn den i lite smör. Salta och peppra.

2

Pressa/riv/hacka ner vitlöken, tillsätt spenat och hackade tomater.

3

Slå på grädde och kycklingfond.

4

Koka upp och låt puttra under omröring tills rätt konsistens på såsen uppnåtts.

5

Smaka av och servera.

Ingredienser

 800 g kycklingfilé
 450 g frusen bladspenat
 4 klyftor vitlök
 100 g soltorkade tomater
 5 dl grädde
 1 msk kycklingfond
 Salt och peppar
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i önskade bitar. Bryn den i lite smör. Salta och peppra.

2

Pressa/riv/hacka ner vitlöken, tillsätt spenat och hackade tomater.

3

Slå på grädde och kycklingfond.

4

Koka upp och låt puttra under omröring tills rätt konsistens på såsen uppnåtts.

5

Smaka av och servera.

Kyckling med spenat och soltorkade tomaterPROVLAGAT 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *