Kyckling och broccolipaj

Kyckling och broccolipaj 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Paj och en sallad... det är något jag sällan kan tycka illa om. En otroligt god lunch för hela familjen.

Pajbotten/skalet hittar du här: Pajbotten - LCHF

Just den här pajen innehåller kyckling och brocccoli, men paj är lite som omelett, man kan ta lite av det man har hemma och göra sin egen kylskåpsrensning.

Kycklingen som jag använde var en vanligt butiksköpt grillad kyckling som jag hade plockat köttet från, men det går lika bra att använda kycklingfilé som man har, bara det är tillagad kyckling.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kyckling och broccolipaj

Mängd6 Portioner
Förberedelse45 minTillagning40 minTotalt1 tim 25 min

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 250 g Kyckling (tillagad)
 70 g Purjolök
 2 st Vitlöksklyftor
 5 Ägg
 4 dl Grädde 40%
 100 g Ost (riven)
 3 msk Olivolja

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Skär upp kyckling, broccoli och purjolöken i lagom stora bitar.

8

Fräs de i en panna i olivoljan så att broccolin blir lite mjukare. Pressa vitlöken över och salta och peppra. Lägg upp i pajskalet.

9

Vispa ihop ägg och grädde och krydda med lite salt och peppar. Det går bra att ta lite örter i dessutom om du vill få mer smak på det.

10

Strö osten över kycklingen i pajskalet och slå över äggstanningen.

11

Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Håll koll på pajen så att den inte får för mycket färg, då får du täcka den med lite folie sista tiden.

12

Ett tips är att ha lite aluminiumfolie under formen i ugnen ifall det skulle rinna över eller om man använder springform så kan det eventuellt rinna igenom lite vätska innan äggen börjat stelna.

13

När pajen har satt sig helt och fått fin färg, då är den klar att serveras.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 250 g Kyckling (tillagad)
 70 g Purjolök
 2 st Vitlöksklyftor
 5 Ägg
 4 dl Grädde 40%
 100 g Ost (riven)
 3 msk Olivolja

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Skär upp kyckling, broccoli och purjolöken i lagom stora bitar.

8

Fräs de i en panna i olivoljan så att broccolin blir lite mjukare. Pressa vitlöken över och salta och peppra. Lägg upp i pajskalet.

9

Vispa ihop ägg och grädde och krydda med lite salt och peppar. Det går bra att ta lite örter i dessutom om du vill få mer smak på det.

10

Strö osten över kycklingen i pajskalet och slå över äggstanningen.

11

Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Håll koll på pajen så att den inte får för mycket färg, då får du täcka den med lite folie sista tiden.

12

Ett tips är att ha lite aluminiumfolie under formen i ugnen ifall det skulle rinna över eller om man använder springform så kan det eventuellt rinna igenom lite vätska innan äggen börjat stelna.

13

När pajen har satt sig helt och fått fin färg, då är den klar att serveras.

Kyckling och broccolipaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *