Kyckling under täcke

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

3.9
(15)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kyckling under täcke

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

 800 g KycklinglårfiléEller kycklingfilé om du hellre vill
 75 g Purjolök
 2 deciliter SmetanaEller creme fraiche om du inte hittar Smetana
 2 deciliter Grädde
 0,50 dl Hackad persilja
 2 st Vitlöksklyftor
 1,50 msk Dijonsenap
 150 g Riven ost
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

1

Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Bryn de i lite olja+smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.

Kyckling under täcke

2

Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form.
Strimla purjolöken och lägg ovanpå.

Kyckling under täcke

3

Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.

Kyckling under täcke

Beskrivning - Information

Kyckling under täcke är en variant på ett annat recept som jag har på min sida som är otroligt gott och enkelt att göra, nämligen Torsk under täcke.
Men, sist jag gjorde den rätten så tänkte jag att detta måste ju gå att göra med kyckling om man vill, så jag var tvungen att testa det och tweakade det lite.
Resultatet blev ju riktigt gott och bra.
Jag serverade det hela med lite smörstekt vitkål, men man kan lika gärna göra t ex blomkålspuré till om man vill, eller bara lite smörstekta grönsaker.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 15

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g KycklinglårfiléEller kycklingfilé om du hellre vill
 75 g Purjolök
 2 deciliter SmetanaEller creme fraiche om du inte hittar Smetana
 2 deciliter Grädde
 0,50 dl Hackad persilja
 2 st Vitlöksklyftor
 1,50 msk Dijonsenap
 150 g Riven ost
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Bryn de i lite olja+smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.

Kyckling under täcke

2

Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form.
Strimla purjolöken och lägg ovanpå.

Kyckling under täcke

3

Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.

Kyckling under täcke

Kyckling under täcke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *