
Beskrivning - Information
Kyckling under täcke är en variant på ett annat recept som jag har på min sida som är otroligt gott och enkelt att göra, nämligen Torsk under täcke.
Men, sist jag gjorde den rätten så tänkte jag att detta måste ju gå att göra med kyckling om man vill, så jag var tvungen att testa det och tweakade det lite.
Resultatet blev ju riktigt gott och bra.
Jag serverade det hela med lite smörstekt vitkål, men man kan lika gärna göra t ex blomkålspuré till om man vill, eller bara lite smörstekta grönsaker.
Ingredienser
Gör så här:
Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Bryn de i lite olja+smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.
Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form.
Strimla purjolöken och lägg ovanpå.
Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Bryn de i lite olja+smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.
Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form.
Strimla purjolöken och lägg ovanpå.
Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.
Ganska ny på LCHF och har, precis som många andra, problem med tillbehör. Vad serverar du detta med? En grönsallad bara?