Kycklingfärsbiffar med citron och örter

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kycklingfärsbiffar med citron och örter

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Ingredienser

 800 g Kycklingfärs
 2 Vitlöksklyftor (hackade)
 2 Ägg
 2 tsk SrirachasåsEller sambal oelek.
 2 msk Kycklingfond
 0,75 dl Pofiber
 2 tsk Örtsalt
 2 msk Färsk hackad persilja
 2 msk Färsk hackad basilika
 Lite nymalen svartpeppar
Förslag på sås
Förslag på tillbehör

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

2

Stek ett litet stekprov i lite olivolja och smaka av så att alla smaker sitter där de ska. Kanske behövs det lite mer salt och peppar, eller mer av andra kryddor.

3

När du är nöjd med smaken, stek i medelvarm stekpanna tills de är genomstekta, alternativt så steker du på de så de får lite yta och kör klart de i ugnen på 150 grader.
Denna smeten går inte att forma till biffar i handen, utan använd en matsked och klicka ut de direkt i stekpannan och platta till de lite.

4

Ät direkt med goda tillbehör.

Kycklingfärsbiffar med citron och örter

Beskrivning - Information

Dessa superenkla kycklingfärsbiffar med smak av citron och lite färska örter är riktigt goda.
Just kyckling är inte så himla fett, så det gäller att få med lite fett i tillbehören sen, men det är inte så svårt.
När det gäller valet av örter, så har jag använt mig av basilika och persilja, men man kan använda sig av t ex mynta eller oregano om man tycker om det.
Om du använder mynta, testa då att ta lite lime i biffarna då med, en perfekt kombo.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Kycklingfärs
 2 Vitlöksklyftor (hackade)
 2 Ägg
 2 tsk SrirachasåsEller sambal oelek.
 2 msk Kycklingfond
 0,75 dl Pofiber
 2 tsk Örtsalt
 2 msk Färsk hackad persilja
 2 msk Färsk hackad basilika
 Lite nymalen svartpeppar
Förslag på sås
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

2

Stek ett litet stekprov i lite olivolja och smaka av så att alla smaker sitter där de ska. Kanske behövs det lite mer salt och peppar, eller mer av andra kryddor.

3

När du är nöjd med smaken, stek i medelvarm stekpanna tills de är genomstekta, alternativt så steker du på de så de får lite yta och kör klart de i ugnen på 150 grader.
Denna smeten går inte att forma till biffar i handen, utan använd en matsked och klicka ut de direkt i stekpannan och platta till de lite.

4

Ät direkt med goda tillbehör.

Kycklingfärsbiffar med citron och örter

Kycklingfärsbiffar med citron och örter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *