Kycklingfärsbiffar

Av LCHF-arkivet  ,   

september 20, 2017

Jag har aldrig varit något större fan av kycklingfärs men hittade just det till ett bra pris i butiken och var bara tvungen att testa igen. Då hittade jag på dessa kycklingfärsbiffar som faktiskt blev helt galet gott!

Det sägs ju att det är bra om man äter mindre rött kött och då är dessa biffar helt perfekta att ha istället för vanlig pannbiff t ex.

På bilden är det serverat med smörstekta grönsaker och min goda tomat och basilikasås.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

800 g Kycklingfärs

50 g Gul lök (hackad)

0,5 dl Bladpersilja (hackad)

4 st Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)

2 msk Saften av citron

2 tsk Örtsalt

2 msk Pofiber

1 Ägg

3 msk Grädde 40%

1 krm Cayennepeppar

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och gör ett litet stekprov för att smaka av sältan. Låt smeten vila cirka 10 minuter.

2Forma små pannbiffar och stek dem i rikligt med smör. Se till att de blir riktigt genomstekta.

3Servera direkt med goda tillbehör.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.