KycklingfärsbiffarPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Jag har aldrig varit något större fan av kycklingfärs men hittade just det till ett bra pris i butiken och var bara tvungen att testa igen. Då hittade jag på dessa kycklingfärsbiffar som faktiskt blev helt galet gott!

Det sägs ju att det är bra om man äter mindre rött kött och då är dessa biffar helt perfekta att ha istället för vanlig pannbiff t ex.

På bilden är det serverat med smörstekta grönsaker och min goda tomat och basilikasås.


Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

 800 g Kycklingfärs
 50 g Gul lök (hackad)
 0,5 dl Bladpersilja (hackad)
 4 st Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
 2 msk Saften av citron
 2 tsk Örtsalt
 2 msk Pofiber
 1 Ägg
 3 msk Grädde 40%
 1 krm Cayennepeppar
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och gör ett litet stekprov för att smaka av sältan. Låt smeten vila cirka 10 minuter.

3

Forma små pannbiffar och stek dem i rikligt med smör. Se till att de blir riktigt genomstekta.

5

Servera direkt med goda tillbehör.

Ingredienser

 800 g Kycklingfärs
 50 g Gul lök (hackad)
 0,5 dl Bladpersilja (hackad)
 4 st Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
 2 msk Saften av citron
 2 tsk Örtsalt
 2 msk Pofiber
 1 Ägg
 3 msk Grädde 40%
 1 krm Cayennepeppar
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och gör ett litet stekprov för att smaka av sältan. Låt smeten vila cirka 10 minuter.

3

Forma små pannbiffar och stek dem i rikligt med smör. Se till att de blir riktigt genomstekta.

5

Servera direkt med goda tillbehör.

KycklingfärsbiffarPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *