Kycklingfärssås

Kycklingfärssås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ibland när det blir extrapris på kycklingfärs så brukar jag passa på att köpa lite extra.
En sak som jag tycker är riktigt gott att laga då är en stor laddning med kycklingfärssås, dvs en köttfärssås men med kyckling istället.
Det här är ett riktigt enkelt och gott recept som jag brukar servera med shiratakinudlar.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Kycklingfärssås

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

 800 g Kycklingfärs
 3 st Gula lökar
 5 st Vitlöksklyftor
 3 msk Tomatpuré
 1 tsk Timjan (torkad)
 0,50 tsk Rosmarin
 1 tsk Oregano (torkad)
 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
 2 msk Balsamvinäger
 1200 g Finkrossade tomater
 3 deciliter Grädde
 0,75 dl Hackad färsk basilika
 Örtsalt
 Svartpeppar
 Lite cayennepeppar
 Olivolja till stekning

1

Hacka lök och vitlök.

2

Bryn kycklingfärsen i oljan.
Tillsätt lök och vitlök och låt den mjukna lite.
Salta och peppra lite.

3

Tillsätt tomater, kalvfond, tomatpuré, balsamvinäger, timjan, oregano och rosmarin.
Blanda ihop allt och låt det står och puttra i cirka 15 minuter. Se till att du rör om lite då och då så det inte sätter sig i botten.

4

Slå på grädden, basilika och lite cayennepeppar.
Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter.
Ju längre du kokar såsen, desto tjockare kommer den att bli och desto mer smak kommer den även att få.
Smaka av med salt och peppar.

5

Servera med önskat tillbehör och massor av riven ost.

Kategori

Ingredienser

 800 g Kycklingfärs
 3 st Gula lökar
 5 st Vitlöksklyftor
 3 msk Tomatpuré
 1 tsk Timjan (torkad)
 0,50 tsk Rosmarin
 1 tsk Oregano (torkad)
 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
 2 msk Balsamvinäger
 1200 g Finkrossade tomater
 3 deciliter Grädde
 0,75 dl Hackad färsk basilika
 Örtsalt
 Svartpeppar
 Lite cayennepeppar
 Olivolja till stekning

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök.

2

Bryn kycklingfärsen i oljan.
Tillsätt lök och vitlök och låt den mjukna lite.
Salta och peppra lite.

3

Tillsätt tomater, kalvfond, tomatpuré, balsamvinäger, timjan, oregano och rosmarin.
Blanda ihop allt och låt det står och puttra i cirka 15 minuter. Se till att du rör om lite då och då så det inte sätter sig i botten.

4

Slå på grädden, basilika och lite cayennepeppar.
Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter.
Ju längre du kokar såsen, desto tjockare kommer den att bli och desto mer smak kommer den även att få.
Smaka av med salt och peppar.

5

Servera med önskat tillbehör och massor av riven ost.

Kycklingfärssås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *