Kycklinggratäng med smak av dragon och senapPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Enkla och goda gratänger på kyckling tycker jag om och detta är en smakkombination som jag har tyckt om väldigt länge, med dijonsenap, dragon och lite vitlök.
Om man vill, så går det utmärkt att tillsätta lite grönsaker och öka på mängden smetana så man får en lite mer komplett måltid.
Det bästa är att använda kycklinglårfilé tycker jag, då det är saftigare kött än bröstfilén.

DelaSparaDelaBigOven

Gratängform med krämig kycklinggratäng och en kvist färsk dragon

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min

 1 kg Kyckling (bröstfilé eller lårfilé)
 4 deciliter Smetana
 150 g Färskost (naturell)
 3 msk Dijonsenap
 0,50 dl Färsk hackad dragon (eller 2 msk torkad)
 2 msk Pressad citron
 1 st Hackad vitlöksklyfta
 Svartpeppar

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Bryn dessa i en stekpanna och krydda med lite salt och peppar.
Lägg de i en ugnsfast form.

2

Blanda ihop övriga ingredienser och fördela över den brynta kycklingen.

3

Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter beroende på storleken på kycklingbitarna.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Kyckling (bröstfilé eller lårfilé)
 4 deciliter Smetana
 150 g Färskost (naturell)
 3 msk Dijonsenap
 0,50 dl Färsk hackad dragon (eller 2 msk torkad)
 2 msk Pressad citron
 1 st Hackad vitlöksklyfta
 Svartpeppar

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Bryn dessa i en stekpanna och krydda med lite salt och peppar.
Lägg de i en ugnsfast form.

2

Blanda ihop övriga ingredienser och fördela över den brynta kycklingen.

3

Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter beroende på storleken på kycklingbitarna.

Kycklinggratäng med smak av dragon och senapPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *