Kycklinggratäng med smak av dragon och senap

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 30 röster - Betygsätt

Kycklinggratäng med smak av dragon och senap är en storfavorit här hemma. Enkla och goda kycklinggratänger tycker jag om och detta är en smakkombination som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kycklinggratäng med smak av dragon och senap
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Kycklinggratäng med smak av dragon och senap är en storfavorit här hemma.

Enkla och goda kycklinggratänger tycker jag om och detta är en smakkombination som jag har tyckt om väldigt länge, med dijonsenap, dragon och lite vitlök.
Om man vill, så går det utmärkt att tillsätta lite grönsaker och öka på mängden smetana så man får en lite mer komplett måltid.
Det bästa är att använda kycklinglårfilé tycker jag, då det är saftigare kött än bröstfilén.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 kg Kyckling (bröstfilé eller lårfilé)
 4 deciliter Smetana
 3 msk Dijonsenap
 0,50 dl Färsk hackad dragon (eller 2 msk torkad)
 1 st Hackad vitlöksklyfta

 

Gör så här:

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Bryn dessa i en stekpanna och krydda med lite salt och peppar.
Lägg de i en ugnsfast form.

2

Blanda ihop övriga ingredienser och fördela över den brynta kycklingen.

3

Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter beroende på storleken på kycklingbitarna.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 30

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Kyckling (bröstfilé eller lårfilé)
 4 deciliter Smetana
 3 msk Dijonsenap
 0,50 dl Färsk hackad dragon (eller 2 msk torkad)
 1 st Hackad vitlöksklyfta

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Bryn dessa i en stekpanna och krydda med lite salt och peppar.
Lägg de i en ugnsfast form.

2

Blanda ihop övriga ingredienser och fördela över den brynta kycklingen.

3

Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter beroende på storleken på kycklingbitarna.

Kycklinggratäng med smak av dragon och senap
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida