Kycklinggratäng med smak av dragon och senap

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kycklinggratäng med smak av dragon och senap

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min

Ingredienser

 1 kg Kyckling (bröstfilé eller lårfilé)
 4 deciliter Smetana
 3 msk Dijonsenap
 0,50 dl Färsk hackad dragon (eller 2 msk torkad)
 1 st Hackad vitlöksklyfta
 Svartpeppar

Gör så här:

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Bryn dessa i en stekpanna och krydda med lite salt och peppar.
Lägg de i en ugnsfast form.

2

Blanda ihop övriga ingredienser och fördela över den brynta kycklingen.

3

Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter beroende på storleken på kycklingbitarna.

Beskrivning - Information

Enkla och goda gratänger på kyckling tycker jag om och detta är en smakkombination som jag har tyckt om väldigt länge, med dijonsenap, dragon och lite vitlök.
Om man vill, så går det utmärkt att tillsätta lite grönsaker och öka på mängden smetana så man får en lite mer komplett måltid.
Det bästa är att använda kycklinglårfilé tycker jag, då det är saftigare kött än bröstfilén.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Kyckling (bröstfilé eller lårfilé)
 4 deciliter Smetana
 3 msk Dijonsenap
 0,50 dl Färsk hackad dragon (eller 2 msk torkad)
 1 st Hackad vitlöksklyfta
 Svartpeppar

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Bryn dessa i en stekpanna och krydda med lite salt och peppar.
Lägg de i en ugnsfast form.

2

Blanda ihop övriga ingredienser och fördela över den brynta kycklingen.

3

Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter beroende på storleken på kycklingbitarna.

Kycklinggratäng med smak av dragon och senap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *