
Beskrivning - Information
Ett mycket enkelt och gott recept på kycklinggryta som har en smak av garam masala. Här får du själv känna efter hur mycket krydda du vill tillsätta, det är inte alls som tycker om så kryddstark mat så det mått som anges i receptet är bara en hänvisning.
Det funkar jättebra att använda annat protein med om man vill, t ex fläskfilé.
Ingredienser
Gör så här:
Skär kycklingen i den storlek som du själv tycker är gott.
Bryn den i kokosfettet tillsammans med hackad vitlök. Krydda med salt, peppar och lite garam masala.
Slå på grädde, kycklingfond, smetana och soja.
Låt koka upp och låt puttra cirka 10 minuter tills du har en fin simmig konsistens.
Lägg i wokgrönsakerna och blanda ner dem. Låt puttra på låg värme tills grönsakerna är klara.
Smaka av med salt, peppar och garam masala.
Toppa med hackad koriander innan servering.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär kycklingen i den storlek som du själv tycker är gott.
Bryn den i kokosfettet tillsammans med hackad vitlök. Krydda med salt, peppar och lite garam masala.
Slå på grädde, kycklingfond, smetana och soja.
Låt koka upp och låt puttra cirka 10 minuter tills du har en fin simmig konsistens.
Lägg i wokgrönsakerna och blanda ner dem. Låt puttra på låg värme tills grönsakerna är klara.
Smaka av med salt, peppar och garam masala.
Toppa med hackad koriander innan servering.