Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

1
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära

Mängd5 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 1 kg Benfri kycklingBröstfilé eller lårfilé
 2 Gula lökar
 10 Vitlöksklyftor (en stor vitlök)
 0,50 dl Malen ingefära
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana

Gör så här:

1

Skär kycklingen i större bitar.
Skiva löken.
Riv/hacka vitlöken.

2

Bryn kycklingen i en stor stekpanna.
Låt löken fräsa med lite.
Salta och peppra.

3

Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ihop allt en stund.

Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära

4

Slå på grädde, smetana och kycklingfond.

5

Låt allt stå och puttra i 15-20 minuter tills det har fått en lagom simmig konsistens.

6

Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning - Information

Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära är en superenkel gryta som jag har gjort många gånger. Den funkar precis lika bra med fläskfilé om man vill det, eller om man vill hålla det lite billigare, benfri kotlett, men då behöver den puttra lite längre.

Det är en rätt så smakstark gryta, men smaker som ändå funkar riktigt fint ihop.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 1 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Benfri kycklingBröstfilé eller lårfilé
 2 Gula lökar
 10 Vitlöksklyftor (en stor vitlök)
 0,50 dl Malen ingefära
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana

Instruktioner

1

Skär kycklingen i större bitar.
Skiva löken.
Riv/hacka vitlöken.

2

Bryn kycklingen i en stor stekpanna.
Låt löken fräsa med lite.
Salta och peppra.

3

Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ihop allt en stund.

Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära

4

Slå på grädde, smetana och kycklingfond.

5

Låt allt stå och puttra i 15-20 minuter tills det har fått en lagom simmig konsistens.

6

Smaka av med salt och peppar.

Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *