Kycklingköttbullar med basilika i krämig tomatsås

Kycklingköttbullar med basilika i krämig tomatsås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ibland så kan jag känna att jag hellre äter lite kyckling än nöt/fläskfärs, men jag tycker att kycklingfärs kan vara lite tråkig i smaken.
Men, jag tänkte att om man gör ett gäng med välkryddade köttbullar och låter de simma i en mustig och krämig tomatsås, då kan det ju inte bli fel.
Nä, det var verkligen inte fel heller. Otroligt gott blev det minsann.
Serveringstips: Persiljeslungad zucchini och morot

DelaTweetSparaDelaBigOven

En stekpanna med kycklingköttbullar liggande i en röd tomatsås

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Köttbullarna
 1 kg Kycklingfärs
 1 st Ägg
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 2 tsk Örtsalt
 1,50 deciliter Färsk hackad basilika
 1 msk Pressad citron
 Lite nymalen svartpeppar
 Olivolja och smör till stekning
Tomatsåsen
 1 st Gul lök
 800 g Finkrossade tomater
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 1 tsk Örtsalt
 1 msk Balsamvinäger
 3 deciliter Grädde
 2 msk Färsk hackad basilika
 2 msk Tomatpuré
 Olivolja till stekning

Köttbullarna
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.

2

Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna.
Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.

Tomatsåsen
3

Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).

4

Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.

5

Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter.
Servera direkt!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Köttbullarna
 1 kg Kycklingfärs
 1 st Ägg
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 2 tsk Örtsalt
 1,50 deciliter Färsk hackad basilika
 1 msk Pressad citron
 Lite nymalen svartpeppar
 Olivolja och smör till stekning
Tomatsåsen
 1 st Gul lök
 800 g Finkrossade tomater
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 1 tsk Örtsalt
 1 msk Balsamvinäger
 3 deciliter Grädde
 2 msk Färsk hackad basilika
 2 msk Tomatpuré
 Olivolja till stekning

Instruktioner

Köttbullarna
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.

2

Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna.
Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.

Tomatsåsen
3

Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).

4

Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.

5

Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter.
Servera direkt!

Kycklingköttbullar med basilika i krämig tomatsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.