Kycklingköttbullar med basilika i krämig tomatsås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Kycklingköttbullar med basilika i krämig tomatsås

Beskrivning - Information

Ibland så kan jag känna att jag hellre äter lite kyckling än nöt/fläskfärs, men jag tycker att kycklingfärs kan vara lite tråkig i smaken.
Men, jag tänkte att om man gör ett gäng med välkryddade köttbullar och låter de simma i en mustig och krämig tomatsås, då kan det ju inte bli fel.
Nä, det var verkligen inte fel heller. Otroligt gott blev det minsann.
Serveringstips: Persiljeslungad zucchini och morot

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ingredienser

Köttbullarna
 1 kg Kycklingfärs
 1 st Ägg
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 2 tsk Örtsalt
 1,50 deciliter Färsk hackad basilika
 Lite nymalen svartpeppar
 Olivolja och smör till stekning
Tomatsåsen
 1 st Gul lök
 800 g Finkrossade tomater
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 1 tsk Örtsalt
 1 msk Balsamvinäger
 3 deciliter Grädde
 2 msk Färsk hackad basilika
 2 msk Tomatpuré
 Olivolja till stekning

Gör så här:

Köttbullarna
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.

2

Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna.
Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.

Tomatsåsen
3

Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).

4

Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.

5

Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter.
Servera direkt!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Köttbullarna
 1 kg Kycklingfärs
 1 st Ägg
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 2 tsk Örtsalt
 1,50 deciliter Färsk hackad basilika
 Lite nymalen svartpeppar
 Olivolja och smör till stekning
Tomatsåsen
 1 st Gul lök
 800 g Finkrossade tomater
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 1 tsk Örtsalt
 1 msk Balsamvinäger
 3 deciliter Grädde
 2 msk Färsk hackad basilika
 2 msk Tomatpuré
 Olivolja till stekning

Instruktioner

Köttbullarna
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.

2

Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna.
Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.

Tomatsåsen
3

Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).

4

Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.

5

Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter.
Servera direkt!

Kycklingköttbullar med basilika i krämig tomatsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *