
Beskrivning - Information
Ibland så kan jag känna att jag hellre äter lite kyckling än nöt/fläskfärs, men jag tycker att kycklingfärs kan vara lite tråkig i smaken.
Men, jag tänkte att om man gör ett gäng med välkryddade köttbullar och låter de simma i en mustig och krämig tomatsås, då kan det ju inte bli fel.
Nä, det var verkligen inte fel heller. Otroligt gott blev det minsann.
Serveringstips: Persiljeslungad zucchini och morot
Ingredienser
Gör så här:
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.
Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna.
Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.
Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).
Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.
Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter.
Servera direkt!
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.
Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna.
Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.
Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).
Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.
Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter.
Servera direkt!