Kycklingköttbullar med basilika i krämig tomatsås

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Kycklingköttbullar med basilika i krämig tomatsås

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ingredienser

Köttbullarna
 1 kg Kycklingfärs
 1 st Ägg
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 2 tsk Örtsalt
 1,50 deciliter Färsk hackad basilika
 Lite nymalen svartpeppar
 Olivolja och smör till stekning
Tomatsåsen
 1 st Gul lök
 800 g Finkrossade tomater
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 1 tsk Örtsalt
 1 msk Balsamvinäger
 3 deciliter Grädde
 2 msk Färsk hackad basilika
 2 msk Tomatpuré
 Olivolja till stekning

Gör så här:

Köttbullarna
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.

2

Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna.
Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.

Tomatsåsen
3

Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).

4

Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.

5

Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter.
Servera direkt!

Beskrivning - Information

Ibland så kan jag känna att jag hellre äter lite kyckling än nöt/fläskfärs, men jag tycker att kycklingfärs kan vara lite tråkig i smaken.
Men, jag tänkte att om man gör ett gäng med välkryddade köttbullar och låter de simma i en mustig och krämig tomatsås, då kan det ju inte bli fel.
Nä, det var verkligen inte fel heller. Otroligt gott blev det minsann.
Serveringstips: Persiljeslungad zucchini och morot

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

Köttbullarna
 1 kg Kycklingfärs
 1 st Ägg
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 2 tsk Örtsalt
 1,50 deciliter Färsk hackad basilika
 Lite nymalen svartpeppar
 Olivolja och smör till stekning
Tomatsåsen
 1 st Gul lök
 800 g Finkrossade tomater
 1 msk VitlökspulverEller 3 vitlöksklyftor (hackade/rivna)
 1 tsk Örtsalt
 1 msk Balsamvinäger
 3 deciliter Grädde
 2 msk Färsk hackad basilika
 2 msk Tomatpuré
 Olivolja till stekning

Instruktioner

Köttbullarna
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.

2

Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna.
Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.

Tomatsåsen
3

Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).

4

Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.

5

Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter.
Servera direkt!

Kycklingköttbullar med basilika i krämig tomatsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *