Lagatochklarts Citronbiskvier

Lagatochklarts Citronbiskvier 1SkapareLagatochklart
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Lyxa till i vardagen med dessa supergoda biskvier med smak av citron. Dom smakar så gott och görs väldigt enkelt det blir Ca 5-10 st biskvier. Beror helt på hur stora du vill göra de.

Besök gärna min instagram: @lagatochklart för fler recept!

DelaTweetSparaDelaBigOven

Lagatochklarts Citronbiskvier

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Ingredienser

 2 deciliter Mandelmjöl
 2 st Äggvita (spara en gula)
 ½ st Skal från citron
Citronsmörkräm
 3 msk Citronjuice
 0,80 dl Sötningsmedel
 150 g Rumsvarmt smör
 1 st äggula
 ½ st Skal från citron
Chokladöverdrag
 60 g choklad 80 %

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av mandel smeten på en plåt med bakplåtspapper (Ca 5-10 st biskvier).

2

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakorna får färg. Låt dem svalna och börja med Smörkrämen.

3

Riv skalet av citronen . Rör ihop smör, sötning,äggula och citronsaft med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm. Vänd ner citronskalet.

4

Bred krämen toppigt på biskvi bottnarnas undersida (eller lägg krämen i en spritspåse och spritsa toppigt på kakan). Låt fyllningen stelna i kylskåp innan biskvierna doppas i chokladen.

5

Smält chokladen, Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskål

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 deciliter Mandelmjöl
 2 st Äggvita (spara en gula)
 ½ st Skal från citron
Citronsmörkräm
 3 msk Citronjuice
 0,80 dl Sötningsmedel
 150 g Rumsvarmt smör
 1 st äggula
 ½ st Skal från citron
Chokladöverdrag
 60 g choklad 80 %

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av mandel smeten på en plåt med bakplåtspapper (Ca 5-10 st biskvier).

2

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakorna får färg. Låt dem svalna och börja med Smörkrämen.

3

Riv skalet av citronen . Rör ihop smör, sötning,äggula och citronsaft med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm. Vänd ner citronskalet.

4

Bred krämen toppigt på biskvi bottnarnas undersida (eller lägg krämen i en spritspåse och spritsa toppigt på kakan). Låt fyllningen stelna i kylskåp innan biskvierna doppas i chokladen.

5

Smält chokladen, Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskål

Lagatochklarts Citronbiskvier

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *