Lagatochklarts Hallonmazariner

cooked user 7790SkapareLagatochklart
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Min variant på mazariner med en krämig hallonfyllning, Passar lika bra till kaffet som med vispad grädde.
Jätteenkla att göra och funkar bra att frysa in för att plocka fram en stund innan man ska äta de. Men, de smakar självklart absolut bäst när de är nybakta.

följ gärna min instagram @lagatochklart lagatochklart

DelaTweetSparaDelaBigOven

Lagatochklarts Hallonmazariner

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Ingredienser

Botten
 80 g rumsvarmt Smör
 ½ tsk vaniljpulver
 3 deciliter mandelmjöl
Fyllning
 200 g hallon (frysta)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 gr

2

Blanda rumsvarmt smör tillsammans med dom resterande ingredienser väl.

3

Koka hallonen i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter, låt svalna något. Tillsätt mandelmjöl och sötningsmedel.

4

Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. (spara lite deg till att strö över mazarinerna) Ställ formarna på en plåt. Grädda bottnarna i ugnen i cirka 5-10 minuter eller tills Bottnarna har fått fin färg.

5

Lägg i hallon fyllningen i mazarinerna och strö över resterande deg smulor och grädda i ugn i cirka 15-20 min.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Botten
 80 g rumsvarmt Smör
 ½ tsk vaniljpulver
 3 deciliter mandelmjöl
Fyllning
 200 g hallon (frysta)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 gr

2

Blanda rumsvarmt smör tillsammans med dom resterande ingredienser väl.

3

Koka hallonen i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter, låt svalna något. Tillsätt mandelmjöl och sötningsmedel.

4

Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. (spara lite deg till att strö över mazarinerna) Ställ formarna på en plåt. Grädda bottnarna i ugnen i cirka 5-10 minuter eller tills Bottnarna har fått fin färg.

5

Lägg i hallon fyllningen i mazarinerna och strö över resterande deg smulor och grädda i ugn i cirka 15-20 min.

Lagatochklarts Hallonmazariner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet