Lagatochklarts magiska pepparrotsrullader i gräddsås

cooked user 7790SkapareLagatochklart
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Bästa middagstipset dessa pepparrots rullader i en krämig gräddsås Passar både som vardagsmiddag eller helgmiddag:

Följ gärna min instagram och facebook där jag delar med mig av lchf recept och tips.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Lagatochklarts magiska pepparrotsrullader i gräddsås

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning50 minTotalt1 tim

Ingredienser

 500 g Lövbiff
Fyllning
 1 dl riven pepparrot
 140 g Bacon
 2 msk dijonsenap
 200 g färskost
 1 st lök
 salt och peppar
Sås
 2,50 deciliter grädde
 2,50 deciliter creme fraiche
 1 msk dijonsenap
 1 msk vitvinsvinäger
 2 msk soya glutenfri
 2 msk Oxfond eller kalvfond
 2 st vitlök pressad
 sky från stekning
 Salt och peppar

Gör så här:

Rulladerna
1

Hacka lök och bacon fint, blanda hacket i en bunke tillsammans med riven pepparrot, dijonsenap och färskost.

2

Bred ut fyllning på varje lövbiff och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna med smör & lite olja. Stek rulladerna tills de får fin färg (spara stekskyn till såsen . Gör såsen.

Såsen
3

Koka upp grädden tillsammans med creme fraichen. Tillsätt resterande ingredienser.
Låt koka i 20 minuter, smaka av med salt och peppar.

4

Lägg rulladerna i en ugnsfast form och häll över såsen. Gratinera i ugn på 170 gr cirka 35-40 min beroende ugn. Servera med smörstekt vitkål

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 500 g Lövbiff
Fyllning
 1 dl riven pepparrot
 140 g Bacon
 2 msk dijonsenap
 200 g färskost
 1 st lök
 salt och peppar
Sås
 2,50 deciliter grädde
 2,50 deciliter creme fraiche
 1 msk dijonsenap
 1 msk vitvinsvinäger
 2 msk soya glutenfri
 2 msk Oxfond eller kalvfond
 2 st vitlök pressad
 sky från stekning
 Salt och peppar

Instruktioner

Rulladerna
1

Hacka lök och bacon fint, blanda hacket i en bunke tillsammans med riven pepparrot, dijonsenap och färskost.

2

Bred ut fyllning på varje lövbiff och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna med smör & lite olja. Stek rulladerna tills de får fin färg (spara stekskyn till såsen . Gör såsen.

Såsen
3

Koka upp grädden tillsammans med creme fraichen. Tillsätt resterande ingredienser.
Låt koka i 20 minuter, smaka av med salt och peppar.

4

Lägg rulladerna i en ugnsfast form och häll över såsen. Gratinera i ugn på 170 gr cirka 35-40 min beroende ugn. Servera med smörstekt vitkål

Lagatochklarts magiska pepparrotsrullader i gräddsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet