Lakrits och hallonpannacotta (LCHF)PROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Pannacotta är något som är perfekt att bjuda på när man har en finmiddag. Det går att variera smaksättningen i oändlighet och det bästa av allt är att man kan göra klart dem dagen innan och sen plockar man fram och garnerar precis innan servering.

Den här lakrits och hallonpannacottan serverade jag tillsammans med lite vispad citrongrädde och det blev en perfekt liten brytning av citronen.

Det bästa av allt... den innehåller varken socker eller sötningsmedel av något slag, bara naturligt sötma från hallon och lakrits.

Dock så tar den lite tid att göra då pannacottan måste få chans att stelna till i omgångar.

Recept: Sockertjocken

DelaSparaDelaBigOven

Mängd8 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Lakritspannacotta
 4 dl Grädde 40%
 2 st Gelatinblad
 1 msk Lakritspulver
 0,5 tsk Äkta vaniljpulver
Hallonpannacotta
 4 dl Grädde 40%
 2 st Gelatinblad
 0,5 tsk Äkta vaniljpulver
 150 g Hallon

Lakritspannacottan
2

Lägg två gelatinblad i kallt vatten.

4

Häll upp 4 dl grädde i en kastrull och tillsätt ½ tsk vanilpulver och lakritspulvret i grädden och blanda ihop. Koka upp det hela och låt koka i cirka fem minuter.

6

Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem i den varma grädden.

8

Häll försiktigt upp i fina glas (8 stycken). Ställ in i kylen i cirka tre timmar tills det att pannacottan har stelnat. Efter den kan du göra hallonpannacottan.

Hallonpannacottan
11

Lägg två gelatinblad i kallt vatten.

13

Blanda ihop 4 dl grädde, hallon och ½ tsk vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka fem minuter under omrörning. Mosa hallonen när du rör.

15

Sila bort kärnorna.

17

Ta upp gelatinbladen och kramar ur vattnet. Rör ner dem i den varma hallongrädden. Låt stå och svalna lite innan du häller upp det ovanpå lakritspannacottan som har stelnat.

19

Ställ in i kylen igen i cirka tre timmar. Ska du servera det dagen efter, lägg lite plastfilm över.i

21

Ta ut och garnera med lite vispad grädde med rivet citronskal i och några hallon.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Lakritspannacotta
 4 dl Grädde 40%
 2 st Gelatinblad
 1 msk Lakritspulver
 0,5 tsk Äkta vaniljpulver
Hallonpannacotta
 4 dl Grädde 40%
 2 st Gelatinblad
 0,5 tsk Äkta vaniljpulver
 150 g Hallon

Instruktioner

Lakritspannacottan
2

Lägg två gelatinblad i kallt vatten.

4

Häll upp 4 dl grädde i en kastrull och tillsätt ½ tsk vanilpulver och lakritspulvret i grädden och blanda ihop. Koka upp det hela och låt koka i cirka fem minuter.

6

Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem i den varma grädden.

8

Häll försiktigt upp i fina glas (8 stycken). Ställ in i kylen i cirka tre timmar tills det att pannacottan har stelnat. Efter den kan du göra hallonpannacottan.

Hallonpannacottan
11

Lägg två gelatinblad i kallt vatten.

13

Blanda ihop 4 dl grädde, hallon och ½ tsk vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka fem minuter under omrörning. Mosa hallonen när du rör.

15

Sila bort kärnorna.

17

Ta upp gelatinbladen och kramar ur vattnet. Rör ner dem i den varma hallongrädden. Låt stå och svalna lite innan du häller upp det ovanpå lakritspannacottan som har stelnat.

19

Ställ in i kylen igen i cirka tre timmar. Ska du servera det dagen efter, lägg lite plastfilm över.i

21

Ta ut och garnera med lite vispad grädde med rivet citronskal i och några hallon.

Lakrits och hallonpannacotta (LCHF)PROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *