Lakritstryfflar

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

3
(4)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Lakritstryfflar - Ett perfekt alternativ för dig som är sugen på något sött men vill hålla ner på sockret.

Beskrivning - Information

Att göra egna tryfflar är inte alls svårt och det kräver extremt lite ingredienser. Man kan dessutom variera smaksättningen på många olika sätt. Just här har du ett recept på lakritstryfflar som är hur goda som helst.
Nu får man dock tänka lite på att det blir en del kolhydrater av detta, så det är inget som man ska sitta och proppa i sig, men om man kan hålla sig till att ta en eller två, då är det helt ok att äta ibland.

Receptet ger cirka 40 stycken, beroende på storlek.

Recept och bild: Peggy

Mängd20 Portioner
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Ingredienser

 1,50 deciliter Vispgrädde
 1 krm Salt

Gör så här:

1

Hacka ner chokladen i lite mindre bitar.

2

Koka upp grädden.

3

Ta kastrullen med grädden från spisen och lägg i den hackade chokladen och rör om hela tiden tills all choklad har smält.

4

Tillsätt lakritspulver och salt.
Smaka av om det behövs mer smaksättning eller inte.

5

Låt blandningen svalna något och häll sen upp den i en spritspåse och spritsa ut i knäckformar.

6

Ställ i kylen och låt de sätta sig.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 deciliter Vispgrädde
 1 krm Salt

Instruktioner

1

Hacka ner chokladen i lite mindre bitar.

2

Koka upp grädden.

3

Ta kastrullen med grädden från spisen och lägg i den hackade chokladen och rör om hela tiden tills all choklad har smält.

4

Tillsätt lakritspulver och salt.
Smaka av om det behövs mer smaksättning eller inte.

5

Låt blandningen svalna något och häll sen upp den i en spritspåse och spritsa ut i knäckformar.

6

Ställ i kylen och låt de sätta sig.

Lakritstryfflar

3 Comments

  1. ‘Smeten’ skar sig 😥. Vad kan jag ha gjort för fel och går det att rädda om det händer igen? Annars väldigt goda 😋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *