Lammfärsbiffar med myntasmör

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Lammfärsbiffar med myntasmör

Kategori,

Mängd5 Portioner
Förberedelse20 minTillagning15 minTotalt35 min

Ingredienser

Lammfärsbiffar
 500 g Lammfärs
 1 Gul lök
 120 g Bacon
 1 msk Färsk hackad timjan
 1 Ägg
 Rivet skal från ½ citron
 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven)
 150 g Tärnad fetaost
 Nymalen svartpeppar
Myntasmör
 4 msk Färsk hackad mynta
 Rivet skal från ½ citron
 0,50 msk Pressad citron
 2 tsk Flingsalt
Förslag på tillbehör
 Smörstekt sparris

Gör så här:

Myntasmör
1

Vi börjar med myntasmöret.

2

Vispa smöret ordentligt med elvisp eller i en köksassistent. Det ska bli riktigt fluffigt.

3

Tillsätt alla ingredienser och vispa ihop.

4

Lägg ut smöret på antingen bakplåtspapper eller plastfolie och forma en korv av det hela.
Snurra ihop ändarna så att smöret packas ordentligt.
Lägg in i kylen så det får stelna till lite.

5

Om det blir smör över, så funkar det perfekt att frysa in så har du färdigt kryddsmör i frysen.

Lammfärsbiffarna
6

Sätt ugnen på 150 grader.

7

Strimla baconet fint och knaperstek det i lite smör.

8

Hacka löken och tillsätt i baconet så att det får fräsa med på slutet.
Ställ åt sidan så det får svalna.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke så du får en jämn färs.

10

Stek gärna en liten bit för att känna om det behövs mer salt och peppar eller någon annan krydda.

11

Forma fem stora biffar, eller tio mindre biffar.
Stek de i ordentligt med smör så de får en fin yta.

12

Sätt in i de ugnen sedan tills de är helt färdiga. Har du en stektermometer så skulle jag sikta in mig på cirka 72 grader i kärntemp.

13

Ta ut och servera med smör och goda tillbehör.

Beskrivning - Information

Dessa lammfärsbiffar passar dig bra om du äter strikt. Hela receptet ger cirka 5 portioner och en portion innehåller cirka 5 g kolhydrater.
Just mynta och lamm är en kombination som är hur god som helst.

Recept och bild: Sofie

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Lammfärsbiffar
 500 g Lammfärs
 1 Gul lök
 120 g Bacon
 1 msk Färsk hackad timjan
 1 Ägg
 Rivet skal från ½ citron
 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven)
 150 g Tärnad fetaost
 Nymalen svartpeppar
Myntasmör
 4 msk Färsk hackad mynta
 Rivet skal från ½ citron
 0,50 msk Pressad citron
 2 tsk Flingsalt
Förslag på tillbehör
 Smörstekt sparris

Instruktioner

Myntasmör
1

Vi börjar med myntasmöret.

2

Vispa smöret ordentligt med elvisp eller i en köksassistent. Det ska bli riktigt fluffigt.

3

Tillsätt alla ingredienser och vispa ihop.

4

Lägg ut smöret på antingen bakplåtspapper eller plastfolie och forma en korv av det hela.
Snurra ihop ändarna så att smöret packas ordentligt.
Lägg in i kylen så det får stelna till lite.

5

Om det blir smör över, så funkar det perfekt att frysa in så har du färdigt kryddsmör i frysen.

Lammfärsbiffarna
6

Sätt ugnen på 150 grader.

7

Strimla baconet fint och knaperstek det i lite smör.

8

Hacka löken och tillsätt i baconet så att det får fräsa med på slutet.
Ställ åt sidan så det får svalna.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke så du får en jämn färs.

10

Stek gärna en liten bit för att känna om det behövs mer salt och peppar eller någon annan krydda.

11

Forma fem stora biffar, eller tio mindre biffar.
Stek de i ordentligt med smör så de får en fin yta.

12

Sätt in i de ugnen sedan tills de är helt färdiga. Har du en stektermometer så skulle jag sikta in mig på cirka 72 grader i kärntemp.

13

Ta ut och servera med smör och goda tillbehör.

Lammfärsbiffar med myntasmör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *