Hoppa till innehåll
Open navigation

Lammstek med rosmarin och vitlök

4,67 av 6 röster
Sparat av: st
Lammstek med rosmarin och vitlök

En klassisk lammstek är bland det godaste som finns. Perfekt söndagsstek och just den här lammsteken har jag gjort med en kryddning av vitlök och rosmarin som toppas att en touche av citron.

Funkar kanon om du äter LCHF/lowcarb.

Har du inte en köttermometer så rekommenderar jag dig verkligen att köpa en. Här finns en hel del olika att välja mellan: Köp en stektermometer

Serveringstips: Vitkålsgratäng och tzatsiki

Total tid: 1 timme 30 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.
  • Bind upp steken om det behövs.
  • Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lägg några skivor i botten av en ugnsfast form.
  • Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.
  • Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 68-72 grader.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 responses to “Lammstek med rosmarin och vitlök”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg