Lammstek med rosmarin och vitlök

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En klassisk lammstek är bland det godaste som finns. Perfekt söndagsstek och just den här lammsteken har jag gjort med en kryddning av vitlök och rosmarin som toppas att en touche av citron.

Funkar kanon om du äter LCHF/lowcarb.

Har du inte en köttermometer så rekommenderar jag dig verkligen att köpa en. Här finns en hel del olika att välja mellan: Köp en stektermometer

Serveringstips: Vitkålsgratäng och tzatsiki


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 hr 20 minTotalt1 hr 30 min

 1 kg Lammstek
 30 g Vitlök
 2 msk Rosmarin
 1 msk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 1 st Citron
 20 g Smör till stekning

1

Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.

3

Bind upp steken om det behövs.

5

Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lägg några skivor i botten av en ugnsfast form.

7

Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.

9

Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 74 grader.

Ingredienser

 1 kg Lammstek
 30 g Vitlök
 2 msk Rosmarin
 1 msk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 1 st Citron
 20 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.

3

Bind upp steken om det behövs.

5

Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lägg några skivor i botten av en ugnsfast form.

7

Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.

9

Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 74 grader.

Lammstek med rosmarin och vitlök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *