Lammstek med rosmarin och vitlök

Lammstek med rosmarin och vitlök 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En klassisk lammstek är bland det godaste som finns. Perfekt söndagsstek och just den här lammsteken har jag gjort med en kryddning av vitlök och rosmarin som toppas att en touche av citron.

Funkar kanon om du äter LCHF/lowcarb.

Har du inte en köttermometer så rekommenderar jag dig verkligen att köpa en. Här finns en hel del olika att välja mellan: Köp en stektermometer

Serveringstips: Vitkålsgratäng och tzatsiki

DelaSparaDelaBigOven

Lammstek med rosmarin och vitlök 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 hr 20 minTotalt1 hr 30 min

 1 kg Lammstek
 30 g Vitlök
 2 msk Rosmarin
 1 msk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 1 st Citron
 20 g Smör till stekning

1

Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.

3

Bind upp steken om det behövs.

5

Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lägg några skivor i botten av en ugnsfast form.

7

Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.

9

Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 74 grader.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Lammstek
 30 g Vitlök
 2 msk Rosmarin
 1 msk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 1 st Citron
 20 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.

3

Bind upp steken om det behövs.

5

Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lägg några skivor i botten av en ugnsfast form.

7

Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.

9

Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 74 grader.

Lammstek med rosmarin och vitlök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.