Lammstek med rosmarin och vitlök

Av LCHF-arkivet  , ,   

januari 17, 2016

En klassisk lammstek är bland det godaste som finns. Perfekt söndagsstek och just den här lammsteken har jag gjort med en kryddning av vitlök och rosmarin som toppas att en touche av citron.

Funkar kanon om du äter LCHF/lowcarb.

Har du inte en köttermometer så rekommenderar jag dig verkligen att köpa en. Här finns en hel del olika att välja mellan: Köp en stektermometer

Serveringstips: Vitkålsgratäng och tzatsiki

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 kg Lammstek

30 g Vitlök

2 msk Rosmarin

1 msk Salt

1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)

1 st Citron

20 g Smör till stekning

Instruktioner

1Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.

2Bind upp steken om det behövs.

3Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lägg några skivor i botten av en ugnsfast form.

4Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.

5Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 74 grader.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.