
Beskrivning - Information
Kotletter köper jag ofta då jag tycker det är så där löjligt gott, men det blir oftast grillat, speciellt på sommaren.
Men, ibland, då vill jag göra något annat gott och idag blev det en sådan sak. Ett litet påhitt på långkokta kotletter i en riktigt mustig och god champinjonsås.
Ingredienser
Gör så här:
Ta fram en stor stekpanna med höga kanter.
Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra.
Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.
Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken.
Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.
Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme.
Vänd på kotletterna lite då och då.
När du fått en fin konsistens på såsen, så är det dags att servera.
Smaka av med salt och peppar.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ta fram en stor stekpanna med höga kanter.
Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra.
Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.
Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken.
Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.
Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme.
Vänd på kotletterna lite då och då.
När du fått en fin konsistens på såsen, så är det dags att servera.
Smaka av med salt och peppar.
Skall pröva detta recept till helgen🙂
Denna rätt gjordes till middag idag. Så fantastisk god blev den.
Dock så skulle jag nog byta ut kotletten till en fläskfilé istället nästa gång.
Men så här mätt har jag inte vart på länge.
Vad otroligt roligt att höra! Tack för återkopplingen.