Långkokta kotletter i champinjonsås

Långkokta kotletter i champinjonsås 2SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kotletter köper jag ofta då jag tycker det är så där löjligt gott, men det blir oftast grillat, speciellt på sommaren.
Men, ibland, då vill jag göra något annat gott och idag blev det en sådan sak. Ett litet påhitt på långkokta kotletter i en riktigt mustig och god champinjonsås.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Långkokta kotletter i champinjonsås 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Ingredienser

 800 g KotletterCirka 4-5 stycken
 300 g Färska champinjoner
 200 g LökBlandade sorter
 2 Vitlöksklyftor
 1,50 deciliter Torrt vitt vin
 6 deciliter Grädde
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 2 tsk Timjan
 1 dl Smetana
 2 msk Tamarisoja
 Salt och peppar
 Smör till stekning

Gör så här:

1

Ta fram en stor stekpanna med höga kanter.
Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra.
Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.

Långkokta kotletter i champinjonsås 3

2

Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken.
Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.

Långkokta kotletter i champinjonsås 4

3

Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.

4

Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme.
Vänd på kotletterna lite då och då.

Långkokta kotletter i champinjonsås 5

5

När du fått en fin konsistens på såsen, så är det dags att servera.
Smaka av med salt och peppar.

Långkokta kotletter i champinjonsås 6

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g KotletterCirka 4-5 stycken
 300 g Färska champinjoner
 200 g LökBlandade sorter
 2 Vitlöksklyftor
 1,50 deciliter Torrt vitt vin
 6 deciliter Grädde
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 2 tsk Timjan
 1 dl Smetana
 2 msk Tamarisoja
 Salt och peppar
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Ta fram en stor stekpanna med höga kanter.
Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra.
Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.

Långkokta kotletter i champinjonsås 3

2

Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken.
Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.

Långkokta kotletter i champinjonsås 4

3

Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.

4

Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme.
Vänd på kotletterna lite då och då.

Långkokta kotletter i champinjonsås 5

5

När du fått en fin konsistens på såsen, så är det dags att servera.
Smaka av med salt och peppar.

Långkokta kotletter i champinjonsås 6

Långkokta kotletter i champinjonsås

3 Comments

  1. Denna rätt gjordes till middag idag. Så fantastisk god blev den.
    Dock så skulle jag nog byta ut kotletten till en fläskfilé istället nästa gång.
    Men så här mätt har jag inte vart på länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *