Lax och spenatpaj (kallrökt lax)

Av LCHF-arkivet  , ,   

maj 10, 2017

Lax och spenatpaj är helt otroligt gott. Det var så gott att även min femårige son åt pajen med god aptit och berömde pappa för att han lagade så god mat.

Jag använde mig av frusen hackad spenat och helt vanlig kallrökt lax.

Pajskalet som jag använder mig av är detta: Godaste pajskalet

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Pajskal

2 dl Mandelmjöl

1/2 dl Kokosmjöl

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 st Ägg

1/2 dl Vatten

1 krm Salt

Fyllning

150 g Kallrökt lax

200 g Spenat (hackad frusen)

50 g Gul lök

4 st Ägg

2 dl Grädde 40%

2 dl Ost (riven)

1 nypa Salt och peppar

2 msk Dill (hackad)

Instruktioner

Pajskalet

1Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen

1Hacka löken fint och fräs den i en liten klick smör/olja. Tillsätt spenaten och låt den fräsa tills all vätska försvunnit. Salta och peppra.

2Skär laxen i lite mindre bitar.

3Blanda ägg, grädde, ost, lax, dill och spenaten i en bunke. Salta och peppra lite.

4Häll upp smeten i pajskalet och ställ in i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter tills det att pajen stelnat i mitten.

5Ta ut och servera med en god blandsallad.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.