Lax och spenatpajPROVLAGAT 

Lax och spenatpaj 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Ett jättegott lchf-recept på en klassisk paj med lax och spenat.

Använd detta pajskal till att göra skalet. Receptet är bara för själva fyllningen.

Om du vill göra pajen lite mer lyxig och med mer smak så byter du ut 150 gram av laxen till kallrökt lax istället.

Spenaten kan du självklart använda färsk om du har det.

Näringsvärdet är beräknat på pajskal och fyllning.

DelaSparaDelaBigOven

Lax och spenatpaj 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse30 minTillagning50 minTotalt1 hr 20 min

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllningen
 350 g Laxfilé
 250 g Spenat (frusen)
 50 g Lök (gul)
 5 Ägg
 2,5 dl Grädde 40%
 1 msk Dill (hackad)
 100 g Ost (riven)
 1 krm Svartpeppar (malen)
 2 tsk Salt

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen
6

Hacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med spenaten. Salta och peppra lite bara. Låt all vätska koka bort så att spenaten är ganska torr. Låt svalna.

7

Tärna laxen i 2x2 cm stora tärningar.

8

Blanda ihop ägg, grädde, dill, riven ost och den avsvalnade spenaten i en bunke.och vispa om det lite. Salta och peppra. Om du har i kallrökt lax behöver du inte fullt så mycket salt då den är salt i sig.

9

Lägg laxbitarna i botten av pajskalet och slå sedan äggstanningen över. Peta lite bland laxbitarna så att stanningen får komma med överallt.

10

Sätt in i ungen på 200 grader i cirka 45-50 minuter. Kolla att fyllningen har satt sig.

11

Servera med en grönsallad eller annat gott.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllningen
 350 g Laxfilé
 250 g Spenat (frusen)
 50 g Lök (gul)
 5 Ägg
 2,5 dl Grädde 40%
 1 msk Dill (hackad)
 100 g Ost (riven)
 1 krm Svartpeppar (malen)
 2 tsk Salt

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen
6

Hacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med spenaten. Salta och peppra lite bara. Låt all vätska koka bort så att spenaten är ganska torr. Låt svalna.

7

Tärna laxen i 2x2 cm stora tärningar.

8

Blanda ihop ägg, grädde, dill, riven ost och den avsvalnade spenaten i en bunke.och vispa om det lite. Salta och peppra. Om du har i kallrökt lax behöver du inte fullt så mycket salt då den är salt i sig.

9

Lägg laxbitarna i botten av pajskalet och slå sedan äggstanningen över. Peta lite bland laxbitarna så att stanningen får komma med överallt.

10

Sätt in i ungen på 200 grader i cirka 45-50 minuter. Kolla att fyllningen har satt sig.

11

Servera med en grönsallad eller annat gott.

Lax och spenatpajPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.