Laxbiffar med sting

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Ett snabbt och enkelt LCHF-recept på goda laxbiffar med sting som fungerar lika bra att göra fiskburgare av eller att äta som dom är tillsammans med en god sås och lite grönsaker.

Vill du ha lite mer sting i biffarna, släng i lite mer sambal.

Använd en matberedare för att mixa ihop allt. Har du ingen matberedare så kan du beställa en här: Beställ en matberedare till bra priser

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

 700 g Färsk laxfile
 1 st Ägg
 1 tsk Ingefära (malen)
 5 g Vitlök
 2 msk Limesaft
 1 tsk Sambal oelek
 1 tsk Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)
 20 g Smör till stekning

1

Skär laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med alla de övriga ingredienserna.

3

Mixa ihop till en slät smet.

5

Ta upp lite smet med hjälp av ett par matskedar och klicka ut direkt i en varm stekpanna och platta till biffarna lite. Stek ett par minuter på båda sidor så att biffarna får fin färg och är genomstekta.

7

Servera direkt med lite goda tillbehör.

Ingredienser

 700 g Färsk laxfile
 1 st Ägg
 1 tsk Ingefära (malen)
 5 g Vitlök
 2 msk Limesaft
 1 tsk Sambal oelek
 1 tsk Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)
 20 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Skär laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med alla de övriga ingredienserna.

3

Mixa ihop till en slät smet.

5

Ta upp lite smet med hjälp av ett par matskedar och klicka ut direkt i en varm stekpanna och platta till biffarna lite. Stek ett par minuter på båda sidor så att biffarna får fin färg och är genomstekta.

7

Servera direkt med lite goda tillbehör.

Laxbiffar med sting

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *