Laxbiffar med sting

Av LCHF-arkivet    

januari 2, 2016

Ett snabbt och enkelt LCHF-recept på goda laxbiffar med sting som fungerar lika bra att göra fiskburgare av eller att äta som dom är tillsammans med en god sås och lite grönsaker.

Vill du ha lite mer sting i biffarna, släng i lite mer sambal.

Använd en matberedare för att mixa ihop allt. Har du ingen matberedare så kan du beställa en här: Beställ en matberedare till bra priser

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

700 g Färsk laxfile

1 st Ägg

1 tsk Ingefära (malen)

5 g Vitlök

2 msk Limesaft

1 tsk Sambal oelek

1 tsk Salt

2 krm Svartpeppar (malen)

20 g Smör till stekning

Instruktioner

1Skär laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med alla de övriga ingredienserna.

2Mixa ihop till en slät smet.

3Ta upp lite smet med hjälp av ett par matskedar och klicka ut direkt i en varm stekpanna och platta till biffarna lite. Stek ett par minuter på båda sidor så att biffarna får fin färg och är genomstekta.

4Servera direkt med lite goda tillbehör.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.