Laxrullar med pepparrot

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Laxrullar med pepparrot

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

Ingredienser

 300 g Kallrökt lax
 2 dl Creme Fraiche
 1 msk Pepparrot (riven)
 3 msk Dill (hackad)
 1 krm Salt
 1 krm Svartpeppar (malen)

Gör så här:

1

Börja med att vispa ihop crème fraiche, citronsaft, pepparrot, salt och peppar till ett hårt skum. Man får vispa ett tag, men det ska bli en fast crème av det.

2

Lägg ut skivad lax på plastfilm, så att det täcker hela plastfilmen.

3

Sprid ut dillen över laxen och tryck ner den lite i laxen så den fastnar lite.

4

Bred sen ut pepparrotscrèmen över hela laxen.

5

Rulla ihop till en rulle genom att lyfta på ena änden av plastfilmen och låt laxen rullas ihop.

6

Vira ihop ändarna på plastfilmen och stoppa hela rullen i frysen i cirka 30 minuter.

7

Ta fram den sen och skär upp passliga bitar och servera på en salladsbädd.

Beskrivning - Information

Det här är ett LCHF-recept på en väldigt enkelt men samtidigt otroligt god förrätt. Laxrullar med smak av pepparrot. När jag har lagat den så har jag valt att lägga upp den på en salladsbädd, droppa lite god olivolja över och sen riva lite god parmesanost över. Toppa det hela med en kvist dill och lite citron.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Kallrökt lax
 2 dl Creme Fraiche
 1 msk Pepparrot (riven)
 3 msk Dill (hackad)
 1 krm Salt
 1 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Börja med att vispa ihop crème fraiche, citronsaft, pepparrot, salt och peppar till ett hårt skum. Man får vispa ett tag, men det ska bli en fast crème av det.

2

Lägg ut skivad lax på plastfilm, så att det täcker hela plastfilmen.

3

Sprid ut dillen över laxen och tryck ner den lite i laxen så den fastnar lite.

4

Bred sen ut pepparrotscrèmen över hela laxen.

5

Rulla ihop till en rulle genom att lyfta på ena änden av plastfilmen och låt laxen rullas ihop.

6

Vira ihop ändarna på plastfilmen och stoppa hela rullen i frysen i cirka 30 minuter.

7

Ta fram den sen och skär upp passliga bitar och servera på en salladsbädd.

Laxrullar med pepparrot

One Comment

  1. Delar gärna med mig av min variant:
    Skink- eller laxrullar
    Gott drinktilltugg eller förrätt.
    2 pkt prosciuttoskinka (160 gr) eller annan lufttorkad skinka
    1 ask, 200 gr, Philadelphia naturell eller med vitlöksmak (valfri fetthalt)
    1 liten burk kapris (50 gr avrunnen vikt, spar vätskan) Hacka över dem med kniven så det blir lite mindre bitar
    Nymald svartpeppar

    Till uppläggningen:
    1 liten påse ruccola
    1 ask solrosskott
    några cocktailkapris (stor kapris med stjälk)

    Rör i hop osten med kaprisen. Smaka av med svartpeppar och spadet från kaprisen om du önskar med sälta.
    Lägg skinskivorna lite omlott så de bildar en stor skinkskiva (ett paket i taget) Lättast är att lägga dem på ett bakplåts/smörpapper en skiva i taget med mellanlägget från paketet kvar och sedan dra loss det när skinkskivan är på plats, annars är det svårt att få dem att hålla ihop. Fördela osten över skinkan, jag använder baksidan av en matsked som jag doppar i ljummet vatten för att få ett jämt lager. Rulla sedan i hop som en rulltårta, ganska enkelt om man använder smörpappret som stöd, ungefär som när man gör sushirullar.
    Rulla in rullarna (jag delar varje i 2 delar) i smörpapper så det blir en lite fastare, mer lätthanterlig rulle, slå in i plastfolie, lägg i frysen några timmar, Flytta över till kylen någon timme innan du ska skiva upp dem, de är lättast att skiva snyggt om de är halvfrysta. Lägg upp på en bädd av ruccola och solrosskott, garnera med jättekaprisen.

    Servera med små, tunna, rostade brödskivor och ett glas mousserande torrt vin.

    En variant av rullarna som jag brukar göra är att byta ut skinkan mot tunna skivor kallrökt lax. Ibland smaksätter jag då naturell ost med wasabi och dekorerar rullarna med färsk koriander

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *