Laxrullar med pepparrot

Av LCHF-arkivet  , ,   

juli 29, 2015

Det här är ett LCHF-recept på en väldigt enkelt men samtidigt otroligt god förrätt. Laxrullar med smak av pepparrot. När jag har lagat den så har jag valt att lägga upp den på en salladsbädd, droppa lite god olivolja över och sen riva lite god parmesanost över. Toppa det hela med en kvist dill och lite citron.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

300 g Kallrökt lax

2 dl Creme Fraiche

1 tsk Pressad citron

1 msk Pepparrot (riven)

3 msk Dill (hackad)

1 krm Salt

1 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1Börja med att vispa ihop crème fraiche, citronsaft, pepparrot, salt och peppar till ett hårt skum. Man får vispa ett tag, men det ska bli en fast crème av det.

2Lägg ut skivad lax på plastfilm, så att det täcker hela plastfilmen.

3Sprid ut dillen över laxen och tryck ner den lite i laxen så den fastnar lite.

4Bred sen ut pepparrotscrèmen över hela laxen.

5Rulla ihop till en rulle genom att lyfta på ena änden av plastfilmen och låt laxen rullas ihop.

6Vira ihop ändarna på plastfilmen och stoppa hela rullen i frysen i cirka 30 minuter.

7Ta fram den sen och skär upp passliga bitar och servera på en salladsbädd.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.