Laxrullar med pepparrot

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Det här är ett LCHF-recept på en väldigt enkelt men samtidigt otroligt god förrätt. Laxrullar med smak av pepparrot. När jag har lagat den så har jag valt att lägga upp den på en salladsbädd, droppa lite god olivolja över och sen riva lite god parmesanost över. Toppa det hela med en kvist dill och lite citron.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

 300 g Kallrökt lax
 2 dl Creme Fraiche
 1 tsk Pressad citron
 1 msk Pepparrot (riven)
 3 msk Dill (hackad)
 1 krm Salt
 1 krm Svartpeppar (malen)

1

Börja med att vispa ihop crème fraiche, citronsaft, pepparrot, salt och peppar till ett hårt skum. Man får vispa ett tag, men det ska bli en fast crème av det.

3

Lägg ut skivad lax på plastfilm, så att det täcker hela plastfilmen.

5

Sprid ut dillen över laxen och tryck ner den lite i laxen så den fastnar lite.

7

Bred sen ut pepparrotscrèmen över hela laxen.

9

Rulla ihop till en rulle genom att lyfta på ena änden av plastfilmen och låt laxen rullas ihop.

11

Vira ihop ändarna på plastfilmen och stoppa hela rullen i frysen i cirka 30 minuter.

13

Ta fram den sen och skär upp passliga bitar och servera på en salladsbädd.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 300 g Kallrökt lax
 2 dl Creme Fraiche
 1 tsk Pressad citron
 1 msk Pepparrot (riven)
 3 msk Dill (hackad)
 1 krm Salt
 1 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Börja med att vispa ihop crème fraiche, citronsaft, pepparrot, salt och peppar till ett hårt skum. Man får vispa ett tag, men det ska bli en fast crème av det.

3

Lägg ut skivad lax på plastfilm, så att det täcker hela plastfilmen.

5

Sprid ut dillen över laxen och tryck ner den lite i laxen så den fastnar lite.

7

Bred sen ut pepparrotscrèmen över hela laxen.

9

Rulla ihop till en rulle genom att lyfta på ena änden av plastfilmen och låt laxen rullas ihop.

11

Vira ihop ändarna på plastfilmen och stoppa hela rullen i frysen i cirka 30 minuter.

13

Ta fram den sen och skär upp passliga bitar och servera på en salladsbädd.

Laxrullar med pepparrot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *