LCHF-arkivets goda smörkyckling

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt
0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

LCHF-arkivets goda smörkyckling

Beskrivning - Information

LCHF-arkivets goda smörkyckling är en variant på Toscansk smörlax som är ett otroligt populärt recept.
Men, jag gjorde det mer åt det svenska hållet, med lite mer svenska smaker av västerbottensost, persilja och gräslök.
Resultatet blev fantastiskt gott om jag får säga.

När det gäller val av styckdel, så använde jag mig av kycklingbröstfilé som jag delade i två, men jag kan tänka mig att en lårfilé skulle kunna funka kanonbra med då den ger riktigt mycket smak.

Har du inte Västerbottensost, då kan du använda dig av en annan lagrad ost, t ex parmesanost eller cheddar.
Receptet på Toscansk smörlax.

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 800 g KycklingBröstfilé, lårfilé eller liknande.
 3 msk Olivolja till stekning
 150 g Smör
 8 st Vitlöksklyftor, hackade
 250 g Frusen bladspenat
 2,50 deciliter Grädde
 1 dl Smetana
 200 g Västerbottensost
 25 Cocktailtomater, halverade
 3 msk Hackad gräslök
 3 msk Hackad bladpersilja
Förslag på tillbehör

Gör så här:

1

Bryn kycklingen i lite olja. Salta och peppra.
När du har bryt den runt om så lyfter du bort kycklingen från stekpannan och lägger på en tallrik.

LCHF-arkivets goda smörkyckling

2

Lägg i smöret i samma stekpanna, gör inte rent den mellan.

3

Lägg i vitlöken och bryn den i smöret.

4

Lägg i spenaten och låt den fräsa med en stund.

5

Slå på grädde och smetana och låt allt puttra några minuter.

6

Tillsätt kycklingen, den rivna osten och tomaterna.
Blanda ihop och låt allt stå och puttra i cirka 10 minuter.

7

Tillsätt örterna mot slutet och smaka av med salt och peppar. Troligtvis behövs inte något salt, men det beror på vilken ost du använder.

8

Servera direkt och njut!

LCHF-arkivets goda smörkyckling

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g KycklingBröstfilé, lårfilé eller liknande.
 3 msk Olivolja till stekning
 150 g Smör
 8 st Vitlöksklyftor, hackade
 250 g Frusen bladspenat
 2,50 deciliter Grädde
 1 dl Smetana
 200 g Västerbottensost
 25 Cocktailtomater, halverade
 3 msk Hackad gräslök
 3 msk Hackad bladpersilja
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Bryn kycklingen i lite olja. Salta och peppra.
När du har bryt den runt om så lyfter du bort kycklingen från stekpannan och lägger på en tallrik.

LCHF-arkivets goda smörkyckling

2

Lägg i smöret i samma stekpanna, gör inte rent den mellan.

3

Lägg i vitlöken och bryn den i smöret.

4

Lägg i spenaten och låt den fräsa med en stund.

5

Slå på grädde och smetana och låt allt puttra några minuter.

6

Tillsätt kycklingen, den rivna osten och tomaterna.
Blanda ihop och låt allt stå och puttra i cirka 10 minuter.

7

Tillsätt örterna mot slutet och smaka av med salt och peppar. Troligtvis behövs inte något salt, men det beror på vilken ost du använder.

8

Servera direkt och njut!

LCHF-arkivets goda smörkyckling

LCHF-arkivets goda smörkyckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *