LCHF-arkivets granolaPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Detta är inte något för den som äter strikt utan mer för den som äter liberal LCHF.

Granola med lite fet yoghurt tycker jag är en härlig start på dagen. En frukost som jag brukar ta när jag vill lyxa till det lite extra.

Granolan samlar på sig en hel del kolhydrater, men det är mycket nyttigheter i det med, så man får väl säga att någon gång ibland så kan man faktiskt unna sig det.

Köp ingredienser online, fraktfritt!
- Mandel
- Hasselnötter
- Valnötter
- Mandelmjöl
- Vaniljextrakt
- Pumpakärnor
- Chiafrön

Men, det är som med mycket annat inom LCHF att det skall ätas med måtta och att man inte skall överäta det.

Givetvis så kan du välja att byta ut frön/nötter mot andra som du tycker bättre om.

När det gäller sötningen så är det helt upp till dig själv att välja vilken sötning du vill använda, den går även att hoppa över helt om man vill det.  Det finns så många "skolor" om sötning, så du får själv läsa på och ta ställning.


Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 1 dl Mandel (hel)
 1 dl Hasselnötter (hela)
 2 dl Valnötter
 1 dl Solrosfrön
 1/2 dl Pumpafrön
 1/2 dl Sesamfrön
 1 dl Kokosflingor
 2 msk Linfrön (Hela)
 2 msk Chiafrön
 2 msk Kanel (malen)
 2 tsk Kardemumma (malen)
 1/2 dl Varmt vatten
 3/4 dl Kokosfett
 1 msk Sötning
 1 tsk Vaniljextrakt
 1 dl Mandelmjöl
 1 st Äggvita (vispad)
 1 tsk Salt

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Hacka nötterna grovt. Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en bunke.

5

Blanda ihop hett vatten, kokosfett, vanilj och eventuell sötning så att kokosfettet och sötningen får lösas upp.

7

Tillsätt vattenblandningen till de torra ingredienserna och blanda.

9

Vända ner den vispade äggvitan så den blandar sig med allt.

11

Häll upp blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.

13

Grädda i cirka 20 minuter. Vända i blandningen några gånger under den här tiden. Större klumpar kan du ta sönder, men lite mindre klumpar får det gärna vara.

15

Ta ut när det är helt torrt och låt svalna. Häll upp i burk med lock och förvara i skafferiet.

Ingredienser

 1 dl Mandel (hel)
 1 dl Hasselnötter (hela)
 2 dl Valnötter
 1 dl Solrosfrön
 1/2 dl Pumpafrön
 1/2 dl Sesamfrön
 1 dl Kokosflingor
 2 msk Linfrön (Hela)
 2 msk Chiafrön
 2 msk Kanel (malen)
 2 tsk Kardemumma (malen)
 1/2 dl Varmt vatten
 3/4 dl Kokosfett
 1 msk Sötning
 1 tsk Vaniljextrakt
 1 dl Mandelmjöl
 1 st Äggvita (vispad)
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Hacka nötterna grovt. Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en bunke.

5

Blanda ihop hett vatten, kokosfett, vanilj och eventuell sötning så att kokosfettet och sötningen får lösas upp.

7

Tillsätt vattenblandningen till de torra ingredienserna och blanda.

9

Vända ner den vispade äggvitan så den blandar sig med allt.

11

Häll upp blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.

13

Grädda i cirka 20 minuter. Vända i blandningen några gånger under den här tiden. Större klumpar kan du ta sönder, men lite mindre klumpar får det gärna vara.

15

Ta ut när det är helt torrt och låt svalna. Häll upp i burk med lock och förvara i skafferiet.

LCHF-arkivets granolaPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *