LCHF – Enkel nötgryta i crockpot

Av Christine Lundin  , , ,   

april 13, 2018

Detta är en väldigt enkel och basic köttgryta som passar bra i stort sett när som helst! Den är enkel att variera genom att lägga till fler grönsaker, variera kryddor osv.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 6 tim
  • Mängd: 4-6 port

Ingredienser

1 kg grytbitar av nöt

600 g passerade tomater

1 knippe steklök

2 st små kålrotshuvuden

Ca 4-5 dl vatten

2 morötter

Ca 0,5 dl kalvfond

Smör att bryna köttet i

Kanel, kryddpeppar, vitpeppar, svartpeppar, salt, chilipulver, vitlökspulver, timjan.

Instruktioner

1Skala och skär kålrot, morot och lök i ca 2 cm stora bitar och häll sedan över i crockpoten.

2Häll på tomat, vatten och kalvfond och rör om.

3Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna och lägg sedan över det i crockpoten. Krydda

4Kör på 6 h låg

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.