LCHF – Enkel nötgryta i crockpot

SkapareChristine Lundin
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Detta är en väldigt enkel och basic köttgryta som passar bra i stort sett när som helst! Den är enkel att variera genom att lägga till fler grönsaker, variera kryddor osv.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd46 Portioner
Förberedelse20 minTillagning6 hrsTotalt6 hrs 20 min

 1 kg grytbitar av nöt
 600 g passerade tomater
 1 knippe steklök
 2 st små kålrotshuvuden
 Ca 4-5 dl vatten
 2 morötter
 Ca 0,5 dl kalvfond
 Smör att bryna köttet i
 Kanel, kryddpeppar, vitpeppar, svartpeppar, salt, chilipulver, vitlökspulver, timjan.

1

Skala och skär kålrot, morot och lök i ca 2 cm stora bitar och häll sedan över i crockpoten.

2

Häll på tomat, vatten och kalvfond och rör om.

3

Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna och lägg sedan över det i crockpoten. Krydda

4

Kör på 6 h låg

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg grytbitar av nöt
 600 g passerade tomater
 1 knippe steklök
 2 st små kålrotshuvuden
 Ca 4-5 dl vatten
 2 morötter
 Ca 0,5 dl kalvfond
 Smör att bryna köttet i
 Kanel, kryddpeppar, vitpeppar, svartpeppar, salt, chilipulver, vitlökspulver, timjan.

Instruktioner

1

Skala och skär kålrot, morot och lök i ca 2 cm stora bitar och häll sedan över i crockpoten.

2

Häll på tomat, vatten och kalvfond och rör om.

3

Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna och lägg sedan över det i crockpoten. Krydda

4

Kör på 6 h låg

LCHF – Enkel nötgryta i crockpot

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *