LCHF-Focaccia

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.8
(21)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

LCHF-Focaccia

Kategori

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

 4 Ägg
 100 g Smör (smält)
 1 tsk Salt
 100 g Fetaost
 10 st Oliver
 1 nypa Rosmarin
 30 g Rödlök
 1 msk Flingsalt
 2 msk Olivolja

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Vispa äggen fluffigt.

3

Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.

4

Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.

5

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.

6

Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.

7

Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla på olivolja över det hela.

8

Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.

Beskrivning - Information

En Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan variera smaksättningen på i oändlighet nästan, men det som de flesta brukar använda sig av för att smaksätta det med är oliver, rosmarin, timjan, fetaost, körsbärstomater, rödlök eller soltorkade tomater. Kanske inte allt på en gång, men lite blandade varianter.

Det här är ett recept på LCHF-Focaccia som jag snappade upp på Facebook.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 21

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Ägg
 100 g Smör (smält)
 1 tsk Salt
 100 g Fetaost
 10 st Oliver
 1 nypa Rosmarin
 30 g Rödlök
 1 msk Flingsalt
 2 msk Olivolja

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Vispa äggen fluffigt.

3

Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.

4

Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.

5

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.

6

Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.

7

Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla på olivolja över det hela.

8

Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.

LCHF-Focaccia

11 Comments

    1. Jag köpte psylliumfiber på Coop, mycket billigare än fiberhusk. Tar bara 1 msk till detta recept, räcker fint. Tycker att den lite beska smaken slår igenom med 2 msk. 😊

  1. För den som räknar:
    Hela brödet utan “fyllning” är 65 g protein, 248 g fett, 15 g kolhydrater (10, 86 och 2%)
    Om den delas i 10 bitar blir det per bit: 6,5 g protein; 24,8 g fett; 1,5 g kolhydrater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *