LCHF-Focaccia

Betyg: 6.8. Av 78 röster.
Please wait...
Ingredienser
4 st
Ägg
200 g
Färskost (naturell)
100 g
Smör (smält)
2 dl
Mandelmjöl
2 msk
Fiberhusk
1 tsk
Salt
1 1/2 tsk
Bakpulver
100 g
Fetaost
10 st
Oliver
1 nypa
Rosmarin
30 g
Rödlök
1 msk
Flingsalt
2 msk
Olivolja
Information
Förberedelsetid
15 min
Tillagningstid
25 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
10 pers
Måltid
Övrigt
Skrivet av
Skrivet
LCHF-Focaccia

En Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan variera smaksättningen på i oändlighet nästan, men det som de flesta brukar använda sig av för att smaksätta det med är oliver, rosmarin, timjan, fetaost, körsbärstomater, rödlök eller soltorkade tomater. Kanske inte allt på en gång, men lite blandade varianter.

Det här är ett recept på LCHF-Focaccia som jag snappade upp på Facebook.

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen fluffigt.
  3. Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.
  4. Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.
  6. Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.
  7. Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla på olivolja över det hela.
  8. Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.

18 kommentarer

  1. Susanna skrev februari 5, 2016 Svara

    Går det bra med keso eller är det typ Philadelphia ost du menar när det står färskost ?

    1. Lari Salminen skrev februari 5, 2016 Svara

      Hej!
      Färskost är detsamma som Philadelphia. Keso är inte samma sak.

  2. Elisabeth skrev februari 5, 2016 Svara

    Kan jeg bruke noe annet enn mandelmel?

  3. Wynja skrev februari 6, 2016 Svara

    jag har provat en del lchf-brödrecept här, men det här focacciabrödet tog priset med hästlängder. Så otroligt gott med sin fyllning, speciellt rödlöken. Det blev som en hel liten måltid. Jag rekomenderar varmt detta bröd.

    1. Lari Salminen skrev februari 7, 2016 Svara

      Vad roligt att du tyckte om det!
      Har blivit en favorit hos mig med.

  4. Signe Zeider skrev februari 11, 2016 Svara

    Har precis gjort brödet och provsmakat – oohh supergott. Enkelt recept men ack så gott. Kommer att bli favorit. Tack för receptet!!

  5. Asta skrev maj 4, 2016 Svara

    Hej Lari
    Ska testa detta nu.
    Kan man använda rapsolja över ist för olivolja. (Avskyr oliver/olja)

    1. Lari Salminen skrev maj 4, 2016 Svara

      Hej,
      Absolut, ta en god kallpressad rapsolja över istället.

  6. Åsa skrev juli 31, 2016 Svara

    Ursprungsreceptet skall vara Annika Rogneby´s. Hittade det själv tidigare på LCHF Gourmet, upptäckte att detta ovan var samma recept som det. Hursomhelst; ett väldigt gott och foccacia-likt bröd är det. 🙂

    1. Bisse Svensson skrev augusti 1, 2016 Svara

      Var det så noga med vems recept det var? Är det helt säkert att ingen annan än Annika R har delat receptet? Jag tackar Lari Salminen för alla goda recept som delas här av dig!

  7. Elisabeth skrev oktober 11, 2016 Svara

    Gillar inte mandelmjöl, finns det något annat istället?

  8. Theree skrev oktober 11, 2016 Svara

    Går brödet att frysa?

    1. Lari Salminen skrev oktober 16, 2016 Svara

      Ja, det går att frysa. Kan dock bli lite fuktigt när man tinar det igen.

  9. Gullvei Johansson skrev november 20, 2016 Svara

    Har gjort detta bröd ikväll. Har inte ord för hur gott det blev. Ingen rödlök hemma men torkade tomater i olja. Slopade flingsaltet då jag tyckte smeten var ganska salt. Detta kommer jag att fortsätta baka. Många tack för receptet

  10. Elisabeth Brylander skrev januari 8, 2017 Svara

    Supergott bröd! Tack för receptet! ☺️ Hur många gram kolhydrater är det per portion?
    // Elisabeth

  11. Jennie skrev februari 19, 2017 Svara

    Hej!
    Finns det något mjölkfritt alternativ?

  12. Joakim skrev mars 16, 2017 Svara

    1 tsk salt är i mitt tycke lite väl mycket. Fick lite trolldegskänsla när jag smakade på smeten, Räcker troligen med hälften med tanke på att smöret är salt (om man inte använder osaltat) och även fetaosten. Jag slängde i lite soltorkade tomater också som är salta dom med.. Skippade flingsaltet. Det hade nog blivit knasigt salt. I övrigt, världens bästa LCHF-focaccia! Så fantastiskt gott till nån trevlig soppa. Du kommer inte bli besviken.

  13. gunilla skrev juni 21, 2017 Svara

    vad kan man använda ist’llet för färsk ost

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*