LCHF-focaccia
LCHF-focaccia

LCHF-Focaccia

Av LCHF-arkivet    

februari 2, 2016

En Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan variera smaksättningen på i oändlighet nästan, men det som de flesta brukar använda sig av för att smaksätta det med är oliver, rosmarin, timjan, fetaost, körsbärstomater, rödlök eller soltorkade tomater. Kanske inte allt på en gång, men lite blandade varianter.

Det här är ett recept på LCHF-Focaccia som jag snappade upp på Facebook.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

4 Ägg

200 g Färskost (naturell)

100 g Smör (smält)

2 dl Mandelmjöl

2 msk Fiberhusk

1 tsk Salt

1,5 tsk Bakpulver

100 g Fetaost

10 st Oliver

1 nypa Rosmarin

30 g Rödlök

1 msk Flingsalt

2 msk Olivolja

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2Vispa äggen fluffigt.

3Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.

4Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.

5Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.

6Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.

7Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla på olivolja över det hela.

8Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.