LCHF-Focaccia

LCHF-Focaccia 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan variera smaksättningen på i oändlighet nästan, men det som de flesta brukar använda sig av för att smaksätta det med är oliver, rosmarin, timjan, fetaost, körsbärstomater, rödlök eller soltorkade tomater. Kanske inte allt på en gång, men lite blandade varianter.

Det här är ett recept på LCHF-Focaccia som jag snappade upp på Facebook.

DelaTweetSparaDelaBigOven

LCHF-focaccia

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

 4 Ägg
 200 g Färskost (naturell)
 100 g Smör (smält)
 1 tsk Salt
 1,5 tsk Bakpulver
 100 g Fetaost
 10 st Oliver
 1 nypa Rosmarin
 30 g Rödlök
 1 msk Flingsalt
 2 msk Olivolja

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Vispa äggen fluffigt.

5

Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.

7

Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.

9

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.

11

Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.

13

Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla på olivolja över det hela.

15

Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 Ägg
 200 g Färskost (naturell)
 100 g Smör (smält)
 1 tsk Salt
 1,5 tsk Bakpulver
 100 g Fetaost
 10 st Oliver
 1 nypa Rosmarin
 30 g Rödlök
 1 msk Flingsalt
 2 msk Olivolja

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Vispa äggen fluffigt.

5

Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.

7

Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.

9

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.

11

Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.

13

Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla på olivolja över det hela.

15

Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.

LCHF-Focaccia

6 Comments

    1. Jag köpte psylliumfiber på Coop, mycket billigare än fiberhusk. Tar bara 1 msk till detta recept, räcker fint. Tycker att den lite beska smaken slår igenom med 2 msk. 😊

  1. För den som räknar:
    Hela brödet utan “fyllning” är 65 g protein, 248 g fett, 15 g kolhydrater (10, 86 och 2%)
    Om den delas i 10 bitar blir det per bit: 6,5 g protein; 24,8 g fett; 1,5 g kolhydrater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.