
Beskrivning - Information
En Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan variera smaksättningen på i oändlighet nästan, men det som de flesta brukar använda sig av för att smaksätta det med är oliver, rosmarin, timjan, fetaost, körsbärstomater, rödlök eller soltorkade tomater. Kanske inte allt på en gång, men lite blandade varianter.
Det här är ett recept på LCHF-Focaccia som jag snappade upp på Facebook.
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.
Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.
Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.
Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla på olivolja över det hela.
Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.
Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.
Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.
Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla på olivolja över det hela.
Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.
Bra
Var får man tag på finerhusk? Verkar ha utgått i tillverkning?
Finns i min vanliga ica butiker eller på bodystore tex.
Fiberhusk finns i de flesta butiker. Står ofta på glutenfria avdelningen.
Jag köpte psylliumfiber på Coop, mycket billigare än fiberhusk. Tar bara 1 msk till detta recept, räcker fint. Tycker att den lite beska smaken slår igenom med 2 msk. 😊
För den som räknar:
Hela brödet utan “fyllning” är 65 g protein, 248 g fett, 15 g kolhydrater (10, 86 och 2%)
Om den delas i 10 bitar blir det per bit: 6,5 g protein; 24,8 g fett; 1,5 g kolhydrater.
Tackar 🙂
Hej är allergisk mot mandel. Vad kan jag ersätta mandelmjölet med? Tack!
Jag har kikärtsmjöl, precis lika gott!
10 portioner? I en “långpanna” på 15x23cm? Blir ganska små brödbitar!
Tänkte precis samma. Kan knappast kallas långpanna! Går det att dubbla receptet rakt av?
Svampig i konsistensen. Tips på hur man undviker det? Lite längre baktid? Mindre ägg? Mer av nåt annat?
Jättegott och saftigt bröd
Fantastiskt god Focaccia.
Gjorde 1 1/2 sats till en panna i strl 30×23.