Utskriftsalternativ:

LCHF-Focaccia

Mängd10 PortionerFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

En Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan variera smaksättningen på i oändlighet nästan, men det som de flesta brukar använda sig av för att smaksätta det med är oliver, rosmarin, timjan, fetaost, körsbärstomater, rödlök eller soltorkade tomater. Kanske inte allt på en gång, men lite blandade varianter.

Det här är ett recept på LCHF-Focaccia som jag snappade upp på Facebook.

LCHF-focaccia

 4 Ägg
 200 g Färskost (naturell)
 100 g Smör (smält)
 2 dl Mandelmjöl
 2 msk Fiberhusk
 1 tsk Salt
 1,5 tsk Bakpulver
 100 g Fetaost
 10 st Oliver
 1 nypa Rosmarin
 30 g Rödlök
 1 msk Flingsalt
 2 msk Olivolja
1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Vispa äggen fluffigt.

5

Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.

7

Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.

9

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.

11

Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.

13

Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla på olivolja över det hela.

15

Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.

Nutrition Facts

Portioner 10