LCHF hallonkladdkaka!

SkapareEvelina WramnertSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

DSCF3023

Mängd12 Portioner

Ingredienser

Kladdkakan
 150 g smält smör
 1 nypa salt
 3 ägg
Topping:
 1-2 dl frysta hallon

Gör så här:

1

Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.

2

Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.

3

Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.

4

Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.

5

Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.

Beskrivning - Information

En ljuvlig hallonkladdkaka som är superenkel att göra och så SÅ god!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kladdkakan
 150 g smält smör
 1 nypa salt
 3 ägg
Topping:
 1-2 dl frysta hallon

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.

2

Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.

3

Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.

4

Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.

5

Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.

LCHF hallonkladdkaka!

7 Comments

  1. Hej
    Tyvärr tog det betydligt längre tid i min ugn. 23 minuter i stället för 10-12 minuter
    Men den blev god i alla fall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *