LCHF hallonkladdkaka!

LCHF hallonkladdkaka! 1SkapareEvelina Wramnert
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En ljuvlig hallonkladdkaka som är superenkel att göra och så SÅ god!

DelaTweetSparaDelaBigOven

DSCF3023

Mängd12 Portioner

Ingredienser

Kladdkakan
 150 g smält smör
 1 nypa salt
 3 ägg
Topping:
 1-2 dl frysta hallon

Gör så här:

1

Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.

2

Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.

3

Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.

4

Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.

5

Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Kladdkakan
 150 g smält smör
 1 nypa salt
 3 ägg
Topping:
 1-2 dl frysta hallon

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.

2

Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.

3

Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.

4

Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.

5

Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.

LCHF hallonkladdkaka!

7 Comments

  1. Hej
    Tyvärr tog det betydligt längre tid i min ugn. 23 minuter i stället för 10-12 minuter
    Men den blev god i alla fall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *