LCHF – Hamburgerbröd

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Jag tror att många som börjar med LCHF saknar möjligheten att kunna äta en hederlig hamburgare med bröd.

Nu är det möjligt... här har du ett LCHF-recepthamburgerbröd som är helt ok att äta när du ska göra dina LCHF-hamburgare.

Receptet ger fyra stycken bröd.

Ett hamburgerbröd innehåller cirka 2 kolhydrater.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning20 minTotalt40 min

 2 msk Sesamfrön
 0,5 tsk Salt
 1 tsk Bakpulver
 2 dl Pofiber
 2 dl Vatten
 2 Ägg
 100 g Ost (riven)
 2 msk Fiberhusk

1

Vispa ihop alla ingredienser lite snabbt med en elvisp eller liknande.

3

Låt degen stå och svälla i cirka 20 minuter.

5

Forma fyra stycken lika stora bröd och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på.Platta ut dem lite och forma dem runda och fina.

7

Strö sesamfrön över och tryck till dem lite med handflatan så att de fastnar.

9

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 msk Sesamfrön
 0,5 tsk Salt
 1 tsk Bakpulver
 2 dl Pofiber
 2 dl Vatten
 2 Ägg
 100 g Ost (riven)
 2 msk Fiberhusk

Instruktioner

1

Vispa ihop alla ingredienser lite snabbt med en elvisp eller liknande.

3

Låt degen stå och svälla i cirka 20 minuter.

5

Forma fyra stycken lika stora bröd och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på.Platta ut dem lite och forma dem runda och fina.

7

Strö sesamfrön över och tryck till dem lite med handflatan så att de fastnar.

9

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

LCHF – Hamburgerbröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *