Lakritsfudge har varit lite återkommande på många olika LCHF-sidor och jag tänkte att jag skulle göra ett försök jag med. Hittade lite olika recept och satte ihop mitt egna som jag kände kunde funka.
Beställ ingredienser här!
- Lakritspulver (EKO)
En stor fördel med just lakritsfudge är att det behövs inte mycket mer än en bit för att man skall vara nöjd. Det smakar väldigt mycket och man vill i stort sett inte ha mer än en bit.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och ställ den på plattan och låt allt sjuda. OBS, det får inte stormkoka, för då skär det sig.
Låt det stå och sjuda tills det att du har en ganska så tjock och fast kräm. Det kan ta upp till 30 minuter. Det gäller att ha lite känsla och man kanske måste testa sig fram några gånger. Rör om lite då och då så att det inte bränner fast.
Häll upp smeten i en liten fyrkantig form, typ 10x10 cm som du klätt med bakplåtspapper.
Ställ in i kylen över natten och låt stelna.
Ta ut den och skär upp i lagom stora bitar. Gör hellre lite mindre bitar. Värm gärna kniven i varmt vatten innan du skär så slipper du att det fastnar på kniven.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i en kastrull och ställ den på plattan och låt allt sjuda. OBS, det får inte stormkoka, för då skär det sig.
Låt det stå och sjuda tills det att du har en ganska så tjock och fast kräm. Det kan ta upp till 30 minuter. Det gäller att ha lite känsla och man kanske måste testa sig fram några gånger. Rör om lite då och då så att det inte bränner fast.
Häll upp smeten i en liten fyrkantig form, typ 10x10 cm som du klätt med bakplåtspapper.
Ställ in i kylen över natten och låt stelna.
Ta ut den och skär upp i lagom stora bitar. Gör hellre lite mindre bitar. Värm gärna kniven i varmt vatten innan du skär så slipper du att det fastnar på kniven.
Gunilla says:
Supergott! Men det skar sig då jag rörde ner lakritspulvret…räddade det med en skvätt kall grädde.