LCHF-lasagne

LCHF-lasagne 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Lasagne när man äter lchf, går det? Javisst går det. Hur bra som helst och supergott för den delen.
Det här är ett recept som är enkel att göra och smakar riktigt bra. Man får dock göra plattorna själv vilket gör att det tar lite tid totalt sett, men det är värt det, speciellt om du passar på att göra en stor laddning på en och samma gång.

Recept och bild: Peggy Dausch

DelaTweetSparaDelaBigOven

Lasagne på lchfvis

Mängd4 Portioner
Förberedelse25 minTillagning1 timTotalt1 tim 25 min

Ingredienser

Lasagneplattor
 4 Ägg
 125 g Cream cheese
 0,50 dl Fiberhusk
Köttfärsröran
 500 g Köttfärs
 400 g Finkrossade tomater
 1 Gul lök
 4 Vitlöksklyftor
 2 msk Oxfond (koncentrerad)
 Salt och peppar
 Smör till stekning
 Riven ost att toppa med
Ostsås
 2 deciliter Smetana
 1 dl Grädde
 100 g Gräddost
 Salt och peppar

Gör så här:

Lasagneplattorna
1

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-15 minuter.
Skär i lagom stora plattor (måtta gärna ut på en lämplig form).
Ställ åt sidan så länge.

LCHF-lasagne 2

Köttfärsröran
2

Stek färsen i smör. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Häll över tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Om du vill kan du krydda upp såsen med lite basilika, oregano och lite lite muskot, det är en grym smakhöjare i pastarätter.

Ostsåsen
3

Koka upp smetana och grädde. Dra åt sidan och lägg i osten och rör om så den får smälta ner i såsen. Salta och peppra efter smak.

Montering
4

Börja med ett lager plattor i botten. På med lite köttfärsröra, sedan ostsås. Sen kör du ett nytt varm med platta, köttfärs och ostsås.
Avsluta med en platta och sedan ost ovanpå det.
Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 15-20 minuter. Håll koll så det inte bränns vid.

LCHF-lasagne 3

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Lasagneplattor
 4 Ägg
 125 g Cream cheese
 0,50 dl Fiberhusk
Köttfärsröran
 500 g Köttfärs
 400 g Finkrossade tomater
 1 Gul lök
 4 Vitlöksklyftor
 2 msk Oxfond (koncentrerad)
 Salt och peppar
 Smör till stekning
 Riven ost att toppa med
Ostsås
 2 deciliter Smetana
 1 dl Grädde
 100 g Gräddost
 Salt och peppar

Instruktioner

Lasagneplattorna
1

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-15 minuter.
Skär i lagom stora plattor (måtta gärna ut på en lämplig form).
Ställ åt sidan så länge.

LCHF-lasagne 2

Köttfärsröran
2

Stek färsen i smör. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Häll över tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Om du vill kan du krydda upp såsen med lite basilika, oregano och lite lite muskot, det är en grym smakhöjare i pastarätter.

Ostsåsen
3

Koka upp smetana och grädde. Dra åt sidan och lägg i osten och rör om så den får smälta ner i såsen. Salta och peppra efter smak.

Montering
4

Börja med ett lager plattor i botten. På med lite köttfärsröra, sedan ostsås. Sen kör du ett nytt varm med platta, köttfärs och ostsås.
Avsluta med en platta och sedan ost ovanpå det.
Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 15-20 minuter. Håll koll så det inte bränns vid.

LCHF-lasagne 3

LCHF-lasagne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *