LCHF-pappardelle

LCHF-pappardelle 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

LCHF-pappardelle är en pasta som man gör på tre ingredienser totalt. Mozzarellaost, äggula och lite salt. Det finns lite olika varianter på LCHF-pasta, men detta är nog det som jag tycker kommer närmast vanlig pasta.

Hemligheten med denna pasta är att använda äggula och sedan måste man använda färdigriven mozzarella. Det går alltså inte att köpa de vita bollarna som ligger i vätska och använda. Anledningen till det är att den färdigrivna osten innehåller små mängder potatisstärkelse för att förebygga att osten klumpar sig. Detta leder i sin tur till att mängden kolhydrater ökar lite, så denna pasta har cirka 2 g kh/100 g.

Det här receptet kommer ursprungligen från någon low carbsida i USA, men jag hittade det hos Najniskök.

Pappardelle är pasta som skärs i 2-3 cm breda strimlor.

Bild: Najniskök

DelaTweetSparaDelaBigOven

LCHF-pappardelle 1

Mängd3 Portioner
Förberedelse20 minTillagning1 minTotalt21 min

Ingredienser

 225 g Mozzarella (färdigriven)
 2 st Äggula
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

5:Börja med att smälta osten i mikron i en skål. Den skall vara helt smält. Rör om ordentligt med en slickepott.

3

Låt osten svalna lite.

5

Tillsätt äggulorna och saltet. Rör om ordentligt.

7

Rör tills det att orsten börjar stelna till. Kör den då i mikron lite försiktigt igen så att den mjuknar på nytt. Rör om igen. Så här håller du på tills det att du har blandat ihop äggula och ost ordentligt och du har fått en jämn deg.

9

lägg upp degen på ett bakplåtspapper och tryck ut en rektangel.

11

Lägg på ett bakplåtspapper till och kavla ut degen så den täcker bakplåtspappret. Den ska vara cirka 2-3 mm tjock.

13

Skär upp plattan till 2-3 cm breda strimlor och lägg dessa på en tallrik eller form med bakplåtspapper på.

15

Ställ in i kylen så det får torka till. Minst tre timmar.

17

När de har torkat så är det dags att koka dem snabbt i saltat kokande vatten. De skall inte ligga i mer än en minut. i:9a

19

Häll upp i durkslag och blanda ner lite olivolja snabbt efter så att de inte klibbar ihop.i:10a

21

Servera direkt med en god sås till.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 225 g Mozzarella (färdigriven)
 2 st Äggula
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

5:Börja med att smälta osten i mikron i en skål. Den skall vara helt smält. Rör om ordentligt med en slickepott.

3

Låt osten svalna lite.

5

Tillsätt äggulorna och saltet. Rör om ordentligt.

7

Rör tills det att orsten börjar stelna till. Kör den då i mikron lite försiktigt igen så att den mjuknar på nytt. Rör om igen. Så här håller du på tills det att du har blandat ihop äggula och ost ordentligt och du har fått en jämn deg.

9

lägg upp degen på ett bakplåtspapper och tryck ut en rektangel.

11

Lägg på ett bakplåtspapper till och kavla ut degen så den täcker bakplåtspappret. Den ska vara cirka 2-3 mm tjock.

13

Skär upp plattan till 2-3 cm breda strimlor och lägg dessa på en tallrik eller form med bakplåtspapper på.

15

Ställ in i kylen så det får torka till. Minst tre timmar.

17

När de har torkat så är det dags att koka dem snabbt i saltat kokande vatten. De skall inte ligga i mer än en minut. i:9a

19

Häll upp i durkslag och blanda ner lite olivolja snabbt efter så att de inte klibbar ihop.i:10a

21

Servera direkt med en god sås till.

LCHF-pappardelle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.