LCHF-pappardelle

Av LCHF-arkivet    

september 27, 2016

LCHF-pappardelle är en pasta som man gör på tre ingredienser totalt. Mozzarellaost, äggula och lite salt. Det finns lite olika varianter på LCHF-pasta, men detta är nog det som jag tycker kommer närmast vanlig pasta.

Hemligheten med denna pasta är att använda äggula och sedan måste man använda färdigriven mozzarella. Det går alltså inte att köpa de vita bollarna som ligger i vätska och använda. Anledningen till det är att den färdigrivna osten innehåller små mängder potatisstärkelse för att förebygga att osten klumpar sig. Detta leder i sin tur till att mängden kolhydrater ökar lite, så denna pasta har cirka 2 g kh/100 g.

Det här receptet kommer ursprungligen från någon low carbsida i USA, men jag hittade det hos Najniskök.

Pappardelle är pasta som skärs i 2-3 cm breda strimlor.

Bild: Najniskök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

225 g Mozzarella (färdigriven)

2 st Äggula

1 nypa Salt

Instruktioner

15:Börja med att smälta osten i mikron i en skål. Den skall vara helt smält. Rör om ordentligt med en slickepott.

2Låt osten svalna lite.

3Tillsätt äggulorna och saltet. Rör om ordentligt.

4Rör tills det att orsten börjar stelna till. Kör den då i mikron lite försiktigt igen så att den mjuknar på nytt. Rör om igen. Så här håller du på tills det att du har blandat ihop äggula och ost ordentligt och du har fått en jämn deg.

5lägg upp degen på ett bakplåtspapper och tryck ut en rektangel.

6Lägg på ett bakplåtspapper till och kavla ut degen så den täcker bakplåtspappret. Den ska vara cirka 2-3 mm tjock.

7Skär upp plattan till 2-3 cm breda strimlor och lägg dessa på en tallrik eller form med bakplåtspapper på.

8Ställ in i kylen så det får torka till. Minst tre timmar.

9När de har torkat så är det dags att koka dem snabbt i saltat kokande vatten. De skall inte ligga i mer än en minut. i:9a

10Häll upp i durkslag och blanda ner lite olivolja snabbt efter så att de inte klibbar ihop.i:10a

11Servera direkt med en god sås till.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.