LCHF-pasta

Av LCHF-arkivet    

oktober 16, 2015

Det finns några saker som man kan sakna enormt mycket vissa dagar, och pasta är en sak.

Det här är ett LCHF-recept på pasta som funkar om du äter LCHF.

Dock så ska man tänka på att LCHF-pasta inte är som vanlig pasta, inte ens som glutenfri pasta, men det är ändå en pasta som på något märkligt sätt funkar.

Man skall inte koka den i vatten heller, utan när man har skurit upp den så lägger man ner den i såsen som man har gjort till och då blir den varm där, och drar åt sig smak av såsen.

Vill du göra lasagne så kan du använda dig av dessa. Det är bara att du skär upp den som plattor.

Det går även att göra LCHF-pasta som är grön om man vill, då är det bara att blanda i lite hackad spenat.

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

4 Ägg

125 g Färskost (naturell)

0,5 dl Fiberhusk

0,5 tsk Salt

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 150 grader.

2Vispa upp äggen poröst.

3Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop ordentligt.

4Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Vill du ha riktigt tunn pasta så tar du två plåtar.

5Smörj in ett bakplåtspapper till med lite olja och lägg detta ovanpå smeten. Kavla ut smeten så tunt som du vill ha det.

6Låt bakplåtspappret ligga kvar och sätt in pastan i ugnen i cirka 10 minuter.

7Ta ut pastan och låt den svalna.

8Ta av det översta pappret och skär upp pastan i den tjocklek du vill. Ska du göra spagetti/tagliatelle så kan du rulla ihop den till en rulle och sedan skära strimlor.

9Lägg ner pastan i såsen du skall servera till eller bara häll såsen över direkt på tallriken.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.